Zobacz pełną wersję : problem z ustawieniem rozrzadu po wymianie wałka
Mam nastepujacy problem wymieniłem w moim d13 wałek rozrzadu na wałek z d15b7 i po ustawieniua znaki auto nie odpala wyregulowałem zawory ale nic to nie dało przestawianie o ząbek w prawo czy w lewo rownierz ktoś umie pomóc? Z góry dzieki
iskra jest ?? aparat moze odwrotnie zamontowany??
Iskra jest paliwo tez wszystko co potrzebne jest do odpalenia jest
Co mogło mu sie stac bo przed wymiana wałka było wszystko ok
Po 12,5 bara na każdym cylindrze
wykrec aparat i obroc oske w aparacie o 180 stopni
wykrec aparat i obroc oske w aparacie o 180 stopni
ja wiem ze niektorzy czasem udowadniają ze jednak sie da. ale...ogolnie jest to nie mozliwe. no chyba ze kolega rzeczywiscie wcisnal aparat młotkiem w wałek...
Mnie się zdarzyło źle poskładać końcówkę na wałku aparatu, która wchodzi w wypusty w wałku rozrządu i dopiero po odwróceniu jej o 180 stopni auto odpaliło :) Więc wszystko jest możliwe.
Ale do wymiany wałka, nie rozbierasz aparatu.
Wymieniłeś sam wałek ? Czy masz już coś zmodzone ? Bo jeśli to seryjne D13, to musisz mieć ten wałek (ewentualnie D14A1), gdyż w tych silnikach paliwo jest zasilane z mechanicznej pompki paliwa, którą napędza krzywka na wałku rozrządu. D15B7 tej krzywki nie posiada, stąd paliwo nie jest podawane w tym momencie. Musiałbyś dodać elektryczną pompkę paliwa.
Kable od świec prawidłowo podpięte?
Auto odpalone odwrócenie stopki o 180° pomogło
Usterka błacha ale zdarza sie najlepszym
No i dokładnie o to chodziło :)
Mam jeszcze jedno pytanie czy warto już ten setup stroić tzn d13 po mpfi b7 wałek b7 zrobiony dolt wydech 2 cale przelot
A na jakiej mapie latasz?
lepiej zaladuj cos wiekszego D15 na wtrysku...walek Z2 i bedzie z 120KM
Ile Ci pali z 12? Przydaloby się strojenie lub gotowa mapka
Mam jeszcze jedno pytanie czy warto już ten setup stroić tzn d13 po mpfi b7 wałek b7 zrobiony dolt wydech 2 cale przelot
Wypadało by już stroić, teraz będzie Ci strasznie przelewać. Jak masz możliwość, to chociaż wgraj przemnożoną przez różnicę pojemności mape z B7.