PDA

Zobacz pełną wersję : Rozpórka d14z2

jaro1370
28-10-13, 14:11
Witam, posiadam honde civic ej9 d14z2, i chciałbym dokupić rozpórkę górną. Z tego co wyczytałem mam pionową przepustnice i nwm jaka rozpórka będzie pasowała. Szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi. Silnik wygląda dokładnie tak jak na tym zdjęciu http://www.google.pl/imgr...ved=0CC4Q9QEwAA . Mile widziane jakies linki ze sklepów lub allegro. Pozdrawiam.

ma1ster
28-10-13, 14:19
Napisz lepiej jaki jest sens montażu owej rozpórki w wyżej wymienionym pojeździe...

jaro1370
28-10-13, 15:29
Poczytałem na internecie, ze ponoc rozpórka górna usztywnia karoserie i wgl daje same korzyści w obojętnie jakim aucie. Na wiosne wpadną spręzyny eibacha -35. To jaka była by dobra ?

ma1ster
28-10-13, 17:45
Ja bym proponował poczytać literaturę w postaci książek... W internecie to same bzdury piszą... Jak ktoś poda wykres z obliczoną sztywnością przechyłową, w przypadku rozpórki i bez niej to byś zauważył, że wpływ rozpórki kotwiczeń górnego wahacza daje przyrost sztywności mniejszy niż błąd pomiarowy odczytania różnicy wysokości wybranych wcześniej punktów pomiarowych... Oczywiście w Twoim przypadku...

Ale... niestety większość ludzi ma swoje niczym nie podparte odrębne zdanie :D