Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Eibach vs Apex

reset
09-03-08, 20:21
Witam!

Pisze ze nastepujacym problemem. Przymierzam sie do gleby,a nie wiem jakie wybrac sprezyny. Czytalem duzo o nich ale nie bylo doszukalem sie porownania konkretnych modeli. Interesuja mnie w/w marki.

Zalezy mi na tym aby auto ladnie usiadlo (zwlasza tyl) komfort i wlasciwosci jezdne nie sa istotne ( nie jezdze soecjalnie szybko ) stad d14 nawet mi starcza. Problem w tym ze w zeszlym roku zainwestowalem 2,5 tys w felgi i nie ciekawie to wyglada w chwili obecnej, ze wzgledu na wysokosc auta.

Wyslalem zapytania do sklepow i :
APEX - 654zl
Eibach Pro Kit - 599

Jeszcze czekam na odpowiedz od jednego sklepu gdzie handluja obiema markami.
Zastanawialem sie nad APEX, ze wzgledu na cene, spodziewalem sie ze beda tansze od Eibach'a. Oprocz komentarza samych sprezyn, moge prosic o komentarz cen ?

Jesli sprezyna siadzie wiecej niz przewidziane 35mm to ok, dlatego ze w nastepnym roku amory beda wymieniane - pewnie na KYB

Pozdrawiam

kwasu
09-03-08, 21:31
kup sobie tein s-tech, na allegro widzialem je za ponad 600zł, bardzo fajnie obniżają, są zaprojektowane do pracy z seryjnymi amorkami, i są komfortowe
eibach prokit to troche za male obniżenie, a apex to taka sredniawa marka i cena jest smiesznie wysoka

qba1983
10-03-08, 14:23
dlatego ze w nastepnym roku amory beda wymieniane - pewnie na KYB

a nie mozesz poczekac do nastepnego roku... lub odrazu wymienic amorkow ??
takl tylko ci doradzam bo jak zalorzysz teraz nowe sprezynki (krotsze) to moze znaczaco przyspieszyc zurzycie amorkow.
pomysl nad jakims kompetem, krotkich amorkow(nie standardowe, rozne sa zdania na ten temat, ja polecam komplety -jezdizlem na ebachach z KYB standardowekj dlugosci i wrocilem do standardowych sprezyn :/ )

Dragan
10-03-08, 20:33
Sprezyny teina obnizaja o okolo 2,5 cm. Powinno byc ok z seryjymi amorami.

Rikoo
10-03-08, 20:44
reset,

podjedz do mozarta ostatnio mu montowalismy wlasnie eibachy na seryjne amorki niech ci powe albo przejedz sie i podejmiesz decyzje

reset
10-03-08, 21:12
Mialem juz okazje sie przejechac na Eibachach u NEO i odpowiadalo mi . Co prawda to 5 gen ale chyba duzej roznicy nie bedzie.

Co do porownania dostalem info z 3 sklepu ze ceny APEX'ow nawet nie podaje, ze wzgledu na spadek cen Eibachow i zakup APEX'ow jest wogole nieoplacalny.

Jakby mial odrazu kase to bym kupil kita, ale nie mam teraz tyle kasy, Ledwno dam rade ze sprezynami. Jedyne co sie boje, to ze nie zejda te 35mm ( zwlasza tyl ) i bedzie kupa - czyt. prawie jak seria. Jakby opadly do 40-45 bylbym zadowolony.

KYB mam na mysli AGX, dlugosc jak seria ale posobno przystosowane do 35mm gleby - przynajmniej tak wyczytalem na tym forum.

Rikoo
10-03-08, 21:14
zawias usiadzie na eibachu

u mne siadl jak se ulozyl u mozarta tez sie ulozy

reset
11-03-08, 17:45
zawias usiadzie na eibachu

u mne siadl jak se ulozyl u mozarta tez sie ulozy

Zagadalem do niego i wlasnie czekam na fotki :)