Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ASR do 5d

Karpiczek
28-10-13, 00:06
Witam, czy któryś z Was, użytkowników 5d spotkał się z takim wzmocnieniem do naszego nadwozia? Może jest możliwość podpasowania ASR do 5 gena? Wiem, że jedna osoba ma w 5d zamontowane wzmocnienie zrobione przez JHM bodajże, pisałem do osoby, która je wykonała. Niestety brak odzewu.

Lucas.FK2
30-10-13, 18:35
Poprostu bierzesz od V gen'a i nawiercasz nowe dziury w których trzeba go zamocować i tyle :)

!markos
24-01-15, 12:10
Sorry za wykopanie trupa, ale nie ma sposobu przeszukania forum pod hasłem ASR, a to mi akurat wyskoczyło z gugla i nie znalazłem nic świeższego. Te "nowe dziury" powinny mieć mniejszy czy większy rozstaw niż są w ASR do EG? Znalazłem takie info:
I've bought a Function7 EG/DC subframe brace for my MC2, but it looks to be 10-12mm too long between the LCA mounting points.
Czy ktoś może to potwierdzić? Ja chwilowo nie mam dostępu do swojego padła od spodu i nie mam też pod ręką ASR. Jeśli to jest rzeczywiście 10-12mm MNIEJ niż w EG, to nie widzę żadnego problemu, bo wzmocnienie jest w tym miejscu pogrubione i jest miejsce na nowe otwory.

fełtek
24-01-15, 13:45
Sorry za wykopanie trupa, ale nie ma sposobu przeszukania forum pod hasłem ASR, a to mi akurat wyskoczyło z gugla i nie znalazłem nic świeższego. Te "nowe dziury" powinny mieć mniejszy czy większy rozstaw niż są w ASR do EG? Znalazłem takie info:
Czy ktoś może to potwierdzić? Ja chwilowo nie mam dostępu do swojego padła od spodu i nie mam też pod ręką ASR. Jeśli to jest rzeczywiście 10-12mm MNIEJ niż w EG, to nie widzę żadnego problemu, bo wzmocnienie jest w tym miejscu pogrubione i jest miejsce na nowe otwory.

Eeee ludzie Markos ma Rovera :p
Sorry za ota :)
Ale post dobry, sam z chęcią przytule info :D

!markos
24-01-15, 14:14
Byś patrzył w dział inne auta to bys wiedział :p
No ma ma i jak ogarnie tę modyfikację, to wrzuci sobie fejk Function 7 komplet wahacze + wzmocnienie :cool:

fełtek
24-01-15, 14:27
Byś patrzył w dział inne auta to bys wiedział :p
No ma ma i jak ogarnie tę modyfikację, to wrzuci sobie fejk Function 7 komplet wahacze + wzmocnienie :cool:

Ale mi bardziej chodziło o to że masz inne auto jak H i żeby Ci nie odpowiadać :p Ale oczywiście to był żart :)
Podziel się info jak dojdziesz co i jak :)

Bonless
24-01-15, 14:38
Odnajdź temat angielki użytkownika Konrad84 on miał u siebie montowany ASR, ewentualnie przedzwoń do JHM-u kiedyś gadałem z Remem na ten temat ale już nie pamiętam szczegółów :p

!markos
24-01-15, 15:57
Trochę pogrzebałem i na moje oko różnica jest właśnie w rozstawie śrub, 5d ma mniejszy niż EG, te 10-12mm jest jak najbardziej możliwe. W kopii ASR z JHM dopasowanej do auta Konrada widac, że śruby/podkładki są bliżej mocowań stabilizatora niż jest to w ASR do EG.

JHM-ASR Konrada:
https://lh5.googleusercontent.com/-VO1gHGdDSfU/VMOyFYOJXqI/AAAAAAAAB54/dhaK6K1Aw8o/w1000-h669-no/dsc1318e.jpg

Mój ASR z EG:
https://lh6.googleusercontent.com/-P2_0fsd7TjY/VMOyFhuytjI/AAAAAAAAB54/1tSzuZWm8tM/w1000-h750-no/DSCF0580.jpg

Oznacza to, że właśnie nabyłem zestaw fejk F7 do Rowera i będę się zabawiał na frezarce :p

Karpiczek
24-01-15, 18:54
A swoją drogą czemu chcesz zamontować ASR? Jaki masz stabilizator? 20 mm z MG ZS?

!markos
24-01-15, 21:34
Bo jest ładny, a ja lubię ładne rzeczy. Tzn. nie ASR, tylko F7. Mam całe MG, a nie tylko stabilizator z MG i będę chciał zmienić punkty mocowania stabilizatora z kątowników na wzmocnienie. Taka kosmetyczno-techniczna fanaberia ;)

Karpiczek
25-01-15, 02:54
A to nie rover po przekladkach jakis? Niewazne.
Myslalem,ze ma wjechac jakis grubszy stab. Ale dobrze,ze przetarles szlak i pokazales ze mozna.

!markos
25-01-15, 10:58
A to nie rover po przekladkach jakis? Przecież to to samo.. Trochę jakbyś z EG3 zrobił EG6, też to samo jak wszystko poprzekładasz.

Gorliś
25-01-15, 11:56
fejk Function 7

!markos i fake czesci - swiat sie konczy :eek:

!markos
25-01-15, 13:28
Wiesz, wolałbym bez logo, a tak poza tym to w końcu tylko kloc amelinium... Jak to będzie fabrycznie anodowane, to będę miał mokro w majtach :D

Gorliś
25-01-15, 13:43
W ktorys fejkach tulejka jest duzo gorzej rozwiazana niz w ori, z tego co widzialem po ebayu.

!markos
25-01-15, 14:47
Zauważyłem, wziąłem te z kołnierzem, a co przyjdzie to dopiero się okaże. Miałem już trochę do czynienia z poli, coś ogarnę ;) Poza tym i tak będę musiał zwęzić środkową tuleję pod amortyzator, bo wahacz do EG ma 50mm, a moje amortyzatory 40mm.