PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z silnikiem

Roxinn12
27-10-13, 22:05
Witam, jestem tu nowy ale nie wiem czy dobrze tutaj pisze w sprawie mojego problemu otoz, do komory z swiecami 1 i 2 widze olej w niewielkiej ilosci ale jest oraz silnik wariuje mi przy 2.5/3tys obrotach i zaczyna skakac obrotomierz do 5 6 7 tys i silnik sie zacina i nie rozpedza mi sie dalej tylko tak jakby odcina mi zaplon. Wymienialem aparat zaplonowy i po wymianie dzieja mi sie takie rzeczy i ten olej. Moja honda to civic V 93r seryjny silnik byl 1.5 16v zakupilem go z silnikiem swapowany 1.5 16v vtec-e. Postaram sie moze nagrac filmik o co mi dokladnie chodzi ale moze ktos z was mial podobny problem. Czekam na info :)

czlowiekzblizna
27-10-13, 22:34
Co do oleju w gniazdach świec też miałem podobny problem. Zdjąłem pokrywę, przczyściłem miejsca styku benzyną ekstrakcyjną i przy zakładaniu uszczelki posmarowałem ją lekko klejem wysokotemperaturowym - do dzisiaj wszystk ok. Co do drugiego problemu to musi się ktoś bardziej doświadczony wypowiedzieć.

Pozdrawiam

Genax
27-10-13, 23:55
Pierw kolego zrób samodiagnostykę :)

Roxinn12
28-10-13, 00:10
probowalem to zrobic ale tak jak z tymi tam kablami pod schowkiem robie jak na instrukcji z internetu i nic sie nie dzieje kontrolki sie nie pala ani nic.

CRX1
28-10-13, 01:00
Po pierwsze ,uszczelki gniazd świec trzeba wymienić i najlepiej w komplecie z uszczelką pokrywy.Druga sprawa ,przy samodiagnostyce odczytujesz ilość wyświetleń kontrolki-Check ,a nie wszystkich kontrolek.Wiesz który to check? Jak masz olej w gniazdach świec ,to nie ma co siędziwić ,że silnik świruje.Olej robi przebicie iskry na masę i masz właśnie takie efekty o jakich piszesz.

Roxinn12
28-10-13, 16:29
zamowilem jutro bede mial komplet uszczelek wymienie wyczyszcze komory na swiece i napisze czy cos sie zmienilo

Roxinn12
29-10-13, 22:03
CRX1 miales chyba racje zmienilem uszczelki wyczyscilem dobrze komory z oleju i sie przejechalem i normalnie krecil sie na obroty :) dziekuje za pomoc i mysle ze mozna zamknac temat :)