PDA

Zobacz pełną wersję : d13b2 - górna osłona paska rozrządu

jedna_brew
26-10-13, 19:05
witam,
męczę się z założeniem górnej osłony paska rozrządu -od wewnętrznej strony jest taki plastikowy kątownik, który utrudnia założenie osłony - do czego on służy i czy można go po prostu wyciąć?

pozdrawiam,
jedna_brew

I Love Civic
26-10-13, 20:40
Musisz zdjąć pokrywę zaworów, podnieść lekko prawą stronę, wsunąć osłonę rozrządu no i przykręcić pokrywę zaworów ;)

jedna_brew
26-10-13, 22:49
pokrywa zaworów jest zdjęta, ponieważ robiłem regulację zaworów... pytanie brzmi do czego służy taki plastikowy kątownik, który znajduje sie po wewnętrznej stronie górnej obudowy i czy można go wyciąć... chodzi o to, że mam problem z założeniem tej osłony bo ten kątownik przeszkadza we wsunięciu osłony na swoje miejsce

PAWELEKHONDA
26-10-13, 23:16
Tam nic nie powinno byc wycinane itp było wczesniej dobrze to i musi byc tak samo jak przed :) a jak nie to wyślij fote luknie sie o czym mówisz i co chcesz wyciac (porównam czy mam to samo ale wątpie ze trzeba cos wycinac )

kamil39
27-10-13, 12:48
musisz na sile tam wepchnac( ale z wyczuciem), ten prostokat ja nazwalales poprostu trzyma oslone, bez tego nie bylaby w pelni szczelna.zalozenie tej oslony to doslownie 5 sekund:D

jedna_brew
27-10-13, 21:00
hej,
osłona założona, a silniczek po regulacji zaworów pięknie chodzi :)