Zobacz pełną wersję : Uszczelka obudowy paska rozrządu
Witam. Panowie mam dość głupie pytanie ale wolę się upewnić. Regulowałem zawory w moim d15b7, ściągnąłem obudowę paska rozrządu, przy ściąganiu nie zauważyłem, że wypadła mi uszczelka, która jest na dole obudowy i zwyczajnie założyłem obudowę pomijając ją. Uszczelkę udało mi się wcisnąć, pewnie idealnie nie siadła. Muszę ściągać znowu pokrywę ? Wiadomo, że nie ma tam nigdzie oleju i nic puszczać nie będzie, ale pewnie chroni ona przed kurzem itp.
Tak, ma chronic rozrzad przed syfem z zewnatrz.
Przy okazji sie podepne, z czego moze sie lac po kapitalce spod rozrzadu?
Simeringi walka rozrz. i korby nowe. Wsio poza pompa oleju nowe.
Jak byscie obstawiali? Pompa oleju czy jednak miska?
Uszczelka moze sie wysypac wszedzie, ja bym ci zaproponowal jakims srodkiem wymyc cale te miejsca gdzie masz zaolejone chwile pojezdzic i zobaczyc gdzie sie poci, bedziesz mial niemalze pewnosc.
Wiesz to nie takie easy stary bo leje sie jakby spod obudowy rozrzadu...
Wiec by zalookac to tam siedzi cza zwalic kolo pasowe i moze sie uda odkrecic sama dolna czesc obudowy bez sciagania dekla zaworowego i gornej czesci.
Ale dociskajac obudowe wyglada jakby spod niej sie sączyło :/
Fak Damit :(
Bez rozebrania obudowy mozna tylko wrozyc.Nie zdejmiesz samego dolu, trzeba od gory rozbierac.
Zdejmij obudowe, moze bedzie widac skad sie leje (uszczelniacze?)ew. wyczysc i pojezdzij bez oslony rozrzadu, nic sie nie stanie i znajdziesz winowajce:)
Tak czy inaczej wypadalo by to zrobic i przyjzec sie czy pasek nie zaolejony!
Nawet nie trzeba jeżdzić,wystarczy otworzyć ,umyć i założyc koło pasowe .Testować bez jazdy.Winowajcą może być żle osadzony zimmering.