Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uszczelka obudowy paska rozrządu

Robkoo
26-10-13, 17:15
Witam. Panowie mam dość głupie pytanie ale wolę się upewnić. Regulowałem zawory w moim d15b7, ściągnąłem obudowę paska rozrządu, przy ściąganiu nie zauważyłem, że wypadła mi uszczelka, która jest na dole obudowy i zwyczajnie założyłem obudowę pomijając ją. Uszczelkę udało mi się wcisnąć, pewnie idealnie nie siadła. Muszę ściągać znowu pokrywę ? Wiadomo, że nie ma tam nigdzie oleju i nic puszczać nie będzie, ale pewnie chroni ona przed kurzem itp.

kubaszow
29-10-13, 18:21
Tak, ma chronic rozrzad przed syfem z zewnatrz.

Seba27
29-10-13, 18:41
Przy okazji sie podepne, z czego moze sie lac po kapitalce spod rozrzadu?
Simeringi walka rozrz. i korby nowe. Wsio poza pompa oleju nowe.
Jak byscie obstawiali? Pompa oleju czy jednak miska?

kubaszow
29-10-13, 19:08
Uszczelka moze sie wysypac wszedzie, ja bym ci zaproponowal jakims srodkiem wymyc cale te miejsca gdzie masz zaolejone chwile pojezdzic i zobaczyc gdzie sie poci, bedziesz mial niemalze pewnosc.

Seba27
29-10-13, 19:15
Wiesz to nie takie easy stary bo leje sie jakby spod obudowy rozrzadu...
Wiec by zalookac to tam siedzi cza zwalic kolo pasowe i moze sie uda odkrecic sama dolna czesc obudowy bez sciagania dekla zaworowego i gornej czesci.
Ale dociskajac obudowe wyglada jakby spod niej sie sączyło :/
Fak Damit :(

kubaszow
29-10-13, 21:20
Bez rozebrania obudowy mozna tylko wrozyc.Nie zdejmiesz samego dolu, trzeba od gory rozbierac.
Zdejmij obudowe, moze bedzie widac skad sie leje (uszczelniacze?)ew. wyczysc i pojezdzij bez oslony rozrzadu, nic sie nie stanie i znajdziesz winowajce:)
Tak czy inaczej wypadalo by to zrobic i przyjzec sie czy pasek nie zaolejony!

CRX1
29-10-13, 23:38
Nawet nie trzeba jeżdzić,wystarczy otworzyć ,umyć i założyc koło pasowe .Testować bez jazdy.Winowajcą może być żle osadzony zimmering.