PDA

Zobacz pełną wersję : Zbiór mocy doładowanych jednostek

sodemarco
26-10-13, 16:07
Panowie , nie wiem czy nie umiem szukać czy poprostu nie ma , mam pomysł żeby zrobić może taki temat ze zbiorami mocy doładowanych silników w naszych hondach.
Projekty jeżdzące/nieaktualne/rozebrane.

Przykładowo :

x-Seria :
Nick | Silnik ( zakuty/niezakuty ) | Rodzaj doładowania [ Turbo ( Jakie ) / Kompresor ( Jaki ) ] | Ciśnienie doładowania | Moc

np.
D-Seria :
Sodemarco | D16Z6 ( seria ) | Turbo td04hl-13g | Boost 0.6b | 214,8 KM

Co o tym sądzicie ? Może jeszcze by podać jakieś informacje ? ( Czasy na 1/4 odpadaja bo jest już taki temat )
Temat się wydaje mieć przyszłość , każdy kto chce doładować silnik/ma doładowany/chce ulepszyć może sobie podejrzeć moce w jednym topicu i porównywać rozwiązania jakie każdy użytkownik zastosował.

reaktor
27-10-13, 01:31
Popularny patent z forów USA , ale zeby to miało sens. To powinni tylko wklejac ludzie z wykresami z hamowani zeby mozna bylo sobie porownax bo same liczby niewiele mówią

sodemarco
27-10-13, 11:07
No bez wykresu z hamowni chyba ciężko znać moc swojego projektu. Jestem tak samo za wklejaniem wykresu.

Yotomeczek86
27-10-13, 11:59
Aby tylko nie bylo zbędnych komentarzy, i będzie fajnie.. Jestem ZA ;)

sodemarco
27-10-13, 12:12
No temat oczywiscie musialby byc bez zbędnych komentarzy.

Zrobmy tak :

x-Seria :
Nick | Silnik ( zakuty/niezakuty ) | Rodzaj doładowania [ Turbo ( Jakie ) / Kompresor ( Jaki ) ] | Ciśnienie doładowania | Moc
<Wykres> ( Link do wykresu )

TomiNeo
27-10-13, 17:10
taki temat już jest:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?1368-Wykresy-z-hamowni/page23

sodemarco
27-10-13, 17:26
Tomek , tam jest temat gdzie ludzie piszą opisują setupy i wykresy , tutaj ma być zbiór i zaznaczam tylko jednostek doładowanych!
Tamten temat to jeden wielki bajzel.

marekcrx
27-10-13, 20:09
ludzie się hamują na takich hamowniach z dupy że i po 20-30KM mają więcej-bezsensu

sodemarco
02-11-13, 02:46
Pany co jest ? Wklejamy czy temat umiera śmiercią naturalną ?

Fawor
02-11-13, 15:39
wiesz...pytanie jeszcze ile w PL jest potwierdzonych wykresami i nadal jeżdzących turbosetupów :p Ja wrzucę sedana później.