PDA

Zobacz pełną wersję : Swap wspomagania

PatrykJdM
26-10-13, 13:26
Witam w przyszłym tygodniu zaczynam przeszczep wspomagania. Ma ktoś jakieś wskazówki kto to przerabiał, od czego lepiej zacząć na co zwrócić uwagę itd,itp? Ogólnie mam już plan działania, ale posłucham mądrych rad ;). Pacjęt Civic Vgen HB silnik d13b2. Pozdro i dzięki

Michalll_1991
26-10-13, 19:20
Jak zamierzasz wymieniać końcówki to rób to już na aucie bo później ciężko wsadzić cały magiel

PatrykJdM
27-10-13, 09:04
Czy muszę zmieniać kolo pasowe? Dostałem w zestawie 3 koła pasowe a u siebie na aucie mam 2 i jedno jest wolne. Na tym co dostałem w przesyłce jest duże, średnie i małe u siebie mam duże i średnie. Na które zakłada się pasek wspomagania na te najmniejsze czy średnie:)?

Sheiva
28-10-13, 07:25
Jak u siebie w aucie masz koło na dwa paski, to musisz zmienić. Wspomaganie jest na najmniejszym.

PatrykJdM
28-10-13, 09:58
Ok dzięki wielkie.. Może jeszcze ktoś podesłać fote jak ma być zamontowana pompa i zbiorniczek? bo nie mogę się domyślić ;)

Którędy wyjąć tą przekładnię? Ni jak nie idzie... Jak założyć pompę już w sumie wiem nie mogę tylko wyrabować przekładni.

PatrykJdM
28-10-13, 14:45
Wyjąłem jakoś tam starą nie pytajcie jak ;) Ale na pewno już nie wsadze w ten sposób przekładni ze wspomaganiem. Robił już to ktoś? Nie chce odkręcać całego silnika. Mogę rozkręcić ją przy krzyżaku na pół? Są tam 4 śruby na klucz 10`.

PAWELEKHONDA
28-10-13, 15:00
ja ostatnio wyjmowałem przekładnie to luzujesz troche sanki śruby nie do konca wykrecasz , druga osoba (najlepiej do pomomocy odsuwa w strone ziemi (do tego luzu co masz miedy sruba a sankami ) a ty składasz nowa przekłądnie od strony kierowcy zdejmujesz koło i wsadzasz

PatrykJdM
28-10-13, 17:08
Zrobiłem już to udało się samemu. ;) Jutro jeszcze koło pasowe i jeszcze jedno pytanie czy odpowietrzać trzeba układ?

PAWELEKHONDA
28-10-13, 18:17
sam sie odpowietrzy pokrec troche w lewo troche w prawo , otwarty zbiorniczek i bedzie ok :) gratuluje udanego załozenia i powodzenia by działało jak nalezy :)

PatrykJdM
28-10-13, 18:38
Jeszcze nie koniec nie ma jeszcze czego gratulować. Jeszcze te koło pasowe trochę dziś popróbowałem ale zbrakło czasu pewnie lekko nie będzie. OT: Jaka różnica po przejściu na wtrysk?

PAWELEKHONDA
28-10-13, 21:50
no po przejsciu masz spora gaźnik strasznie blokuje ten silnik :) jak teraz nie masz nic dłubane np wałka ostrzejszego od d14 czy zdjetych blokad to tym bardziej bys odczuł jak bys odrazu przeszedł na mpfi :) ale od tego to juz masz odpowiednie tematy i odpowiednie działy .

kubson012
30-10-13, 09:42
Mocowania pasowaly idealnie pod magiel ze wspomaganiem nie musiales nic przerabiac? Wyjales stara wsadziles nowa i otwory na sruby na sankach sie pokrywaly bez problemu?

PatrykJdM
30-10-13, 13:00
Otwory pasują idealnie, wymieniałem sam magiel bez sanek tylko opaska od strony pasażera jest za mała, ta od wersji bez wspomagania. Reszta pasuje. Jeszcze nie skończyłem, walczę z kołem pasowym...

kubson012
30-10-13, 14:18
Ja jak się dowiadywałem to mi mówili ze trzeba trochę otwory w sankach przerobić... Napisz jak wszyskto bedzie hulać. Z ciekawości spytam ile dałeś za taki zestaw?

PAWELEKHONDA
30-10-13, 14:23
również moge potwierdzic wszystko pasuje bez problemu i nie trzeba sanek zmieniac tylko opaske co trzyma maglownice do sanek od strony pasazera trzeba troche dopasowac :) a zestawy mozesz juz wyrwac za 250 i w góre do montazu gotowe (wiadomo koncówki najlepiej zmienic + płyny itp dochodza koszta :)

PatrykJdM
30-10-13, 17:05
Ok jak będzie to napiszę na razie czekam na kumpla ma przyjechać z pneumatem bo nie mogę odkręcić koła pasowego. Dałem za wszystko 400zł niestety nie dostałem w przesyłce wieszaka na zbiorniczek mocowania od strony pasażera i śrub do montażu łapy. Na szczęście śruby znalazłem u siebie po rozbiórce firebade`a ;) Aha i dostałem zestaw bez chłodniczki więc trochę musiałem przyżeźbić ;)

PatrykJdM
31-10-13, 17:18
Wszystko hula tylko pompe za mocno slychac albo jestem teraz uczulony po montazu nie wiem ;) Poza tym wszystko gra. Niew wiem tylko jak to powinno dzialac bo nie jezdzilem civicem ze wspomaganiem, a w porownaniu do meska clka ktorym tez jezdze to troche ciezej chodzi, ale i tak duzo lzej niz bez wspomagania

kubson012
02-11-13, 18:57
No to gitara w takim razie moze tez sie pokusze o montaz na wiosne:D