spreddo
08-03-08, 18:06
Witam.
Kupiłem Honde z niemiec i okazało się przy jednej robocie że kontrolka SRS jest odpięta.
Po podłączeniu świeci cały czas nie gasnąc.
Po wstępnej inspekcji stwierdziłem że poduszki obie są - wymienione ale są.
Dzisiaj poszedłem do auta żeby odczytać DCT z SRS (diagnostyke)
podpiąłem zwore i włączyłem zapłon. kontrolka zapaliła się na 6 sekund, zgasła na jakieś 4-5sek i zapaliła ponownie nie gasnąc.
Serwisowa książka podpowiada że w takim przypadku cały system jest sprawny, jednak kontrolka świeci dalej.
Przystąpiłem do kasowania podpinając zwore, w odpowiednim momencie wypinając, wpinając i wypinając ponownie.
(procedura kasowania jest mi znana - dobrze ;]) niestety po wypięciu zwory po raz ostatni nie mruga 2 razy czyli nie skasowało.
Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu kontrolka caly czas świeci.
Moje pytanie: co w takim przypadku, czemu nie chce się to skasować.
Dodam jeszcze że w momencie kasowania jak kontrolka gaśnie to usuwam od razu zwore nie czekając 3-3,5sekund (wiem że 4 to maximum) i później też jak zapali ot też nie czekam tylko staram się to jak najszybciej wpiąć (0,5 sek - 1 sek) - może w tym tkwi błąd)
Generalnie procedure powtarzałem kilka razy i nic.
Nie wiem czy centralka srs była wymieniana.
Pozdrawiam - Daniel
Kupiłem Honde z niemiec i okazało się przy jednej robocie że kontrolka SRS jest odpięta.
Po podłączeniu świeci cały czas nie gasnąc.
Po wstępnej inspekcji stwierdziłem że poduszki obie są - wymienione ale są.
Dzisiaj poszedłem do auta żeby odczytać DCT z SRS (diagnostyke)
podpiąłem zwore i włączyłem zapłon. kontrolka zapaliła się na 6 sekund, zgasła na jakieś 4-5sek i zapaliła ponownie nie gasnąc.
Serwisowa książka podpowiada że w takim przypadku cały system jest sprawny, jednak kontrolka świeci dalej.
Przystąpiłem do kasowania podpinając zwore, w odpowiednim momencie wypinając, wpinając i wypinając ponownie.
(procedura kasowania jest mi znana - dobrze ;]) niestety po wypięciu zwory po raz ostatni nie mruga 2 razy czyli nie skasowało.
Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu kontrolka caly czas świeci.
Moje pytanie: co w takim przypadku, czemu nie chce się to skasować.
Dodam jeszcze że w momencie kasowania jak kontrolka gaśnie to usuwam od razu zwore nie czekając 3-3,5sekund (wiem że 4 to maximum) i później też jak zapali ot też nie czekam tylko staram się to jak najszybciej wpiąć (0,5 sek - 1 sek) - może w tym tkwi błąd)
Generalnie procedure powtarzałem kilka razy i nic.
Nie wiem czy centralka srs była wymieniana.
Pozdrawiam - Daniel