Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek i domykanie co i jak

januwek
24-10-13, 21:52
Hej więc tak jak w temacie chciałbym założyć centralny z domykaniem. Jakiej firmy warto kupić? gdzieś w necie czytałem że bez różnicy bo wszystko to to samo. Pacjent ej6 opcje dwie: po prostu zamek na 2 drzwi i domykanie 2 szyb i opcja 2: czy jeśli chce otwierać z pilota bagażnik to czy to możliwe i jaki zamek wtedy kupić i czy jak chce domykać 2 szyby i szyberdach to musze moduł domykania na 4 drzwi?? Dzięki z góry za pomoc, aha i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania.

Lukasz0095
24-10-13, 22:05
Sam zastanawiam się nad założeniem centralnego zamka na pilot, tylko że w EJ9. Podejrzewam, że to raczej to samo, więc napiszę co wiem. Jeżeli nie masz w ogóle centralnego, nawet na kluczyk, to kupujesz centralkę z dwoma siłownikami i dokupujesz dodatkowy siłownik do klapy. Kwestia domykania szyb nie jest mi znana, ale większość centralek powinno mieć taką opcje, kwestia odpowiedniego podłączenia. Co to szyberdachu to nie mam pojęcia widziałem filmik, że komuś się udało zrobić domykanie szyberdachu. Odnośnie pilotów, to pamiętaj jeżeli wybierzesz pilot "scyzoryk" to nie będzie tak łatwo dorobić grotu, jak piszą producenci centralek, chociaż na forum jest poradnik jak sobie z tym poradzić, ale niewątpliwe trochę cierpliwości trzeba będzie mieć ;) Osobiście jeżeli będę zamawiał to od firmy STIG mają własną stronę, oraz konto na Allegro, duży wybór itp. :)

woocasch
31-10-13, 19:10
jeśli chodzi o domykanie szyb to musicie kupić do tego oddzielny moduł (są różne na 2 drzwi, 4 drzwi, 2 drzwi + szyber, 4 dzrwi + szyber)
otwieranie klapy z pilota wiąże się też z kupnem odpowiedniej centralki (musi posiadać dodatkowe wyjście)
polecam tą stronkę: http://www.seo-alarmy.pl/products.php?d=1
mam od nich alarm + domykanie szyb i wszystko działa jak należy

januwek
04-11-13, 23:37
dzięki wielkie:)