PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana żarówek podświetlenia tablicy - jak?

CMC
24-10-13, 12:51
Witam

Pytanie jak w temacie - w jaki sposób wymienić żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej tylnej klapy? Czy trzeba zdejmować całą blendę, dostawać się tam jakoś od środka czy da się to zrobić z zewnątrz? Próbowałem z zewnątrz ale nie bardzo mi to idzie :/

butler.gdansk
24-10-13, 12:58
Otwórz klapę, na jej wewnętrznej ściance są dwie podłużne osłonki. Po ich zdjęciu masz dostęp do każdej żarówki w klapie, w tym również tych od podświetlenia tablicy.

CMC
24-10-13, 13:30
faktycznie, szybko poszło, dziękuję!

wymiana przednich postojówek równie prosta?

butler.gdansk
24-10-13, 13:38
Tu jeszcze łatwiej, praktycznie nie trzeba niczego demontować. Przekręcasz te plastikowe osłony żarówek (ma z 5cm średnicy) i masz dojście do żarówek postojowych i drogowych.

kjmuszek
24-10-13, 15:07
Ten temat był już kilku krotnie poruszany , wystarczyło poszukać , albo zajrzeć do instrukcji :)

CMC
24-10-13, 15:50
ok, dziękuję, nie mogłem znaleźć a instrukcję ściągnąłem ale to jest jakiś plik mds czy jakoś tak i nie wiem jak to otworzyć

kalat
24-10-13, 16:28
ok, dziękuję, nie mogłem znaleźć a instrukcję ściągnąłem ale to jest jakiś plik mds czy jakoś tak i nie wiem jak to otworzyć

Otwórz programem alcohol 120%, nagraj na płytę i gotowe.
Ja programem PowerISO przekonwertowałem mds na plik z rozszerzeniem iso i odpalam program Internet Explorerem (po zainstalowaniu pliku na wirtualnym CD).

filipfm
24-10-13, 17:25

Sciągnij sobie daemon tools lite i zamontuj obraz jako dysk wirtualny.