Zobacz pełną wersję : Silnik od Acorda 90 do Civica 90r ???
mam takie do Was pytanko: czy silnik 2.0 od Accorda 90r podejdzie do Civica 4 generacji? jesli postawiłbym obok siebie 2 samochody i chciałbym przerzycic silnik z Accorda do Cifa to co musze zamienic i jak to z mocowaniami wygląda? no i jak z wiązką itd... pozdro
myśle że nie da rady*
* - nie da rady tego zrobić za rozsądne pieniądze z wymiernymi efektami
wiem ze efekty będą marne bo to slabe silniki ale akurat mialbym akurat takie cos... co do kosztów to sam bym to robil. kwestia czy trzeba bedzie dorabiać jakies rzeczy czy ten silnik "w miare" pasuje. tzn czy skrzynia moglaby zostać moja czy musiałbym komplet z Accorda wytargac. Jak sprawa elektryki itd...
na pewno skrzynia nie przypasi, na pewno bedziesz musiał żeźbić mocowania, na prawie pewno masz innaczej skrzynie w accordzie linki a civicu cięgna pewnie sprzęgło też inaczej więc na pewno będzie prze*****e :)
wiec na pewno rezygnuje :P dzeki za info
w accordzie linki a civicu cięgna
a to w 4 generacji nie ma przypadkiem linki??
linki do skrzyni biegów a nie do sprzęgła
4g ma sprzegło na sznurku, a nie na hydraulice.
a kto napisał że ma na hydraulice?
z elektryką też rzeźba w brązie - ogólnie jak masz drugą furę za piwko i będziesz sam wszystko robił to może wyjdzie tanio - ale problemów od ch... i jeszcze trochę
no taka byla koncepcja, ze sam bede robił i ze wyjdzie groszowo ale jednak olewam temat ;)