Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Radio Alpine CDE-9870RM

barnie
07-03-08, 20:25
Od niedawna jestem posiadaczem Alpine CDE-9870RM. Po kilku dniach użytkowania zauważyłem pewne wady :/

Czy da się w tym modelu płynnie regulować głośność (przestawić coś w ustawieniach radia)?
Pytam, bo skok głośności o 1 w górę jest duży i np. podgłaszająć z volume 2 na volume 3 jest 2xrazy głośniej, a przez to nie można optymalnie ustawić sobie głośności.

Czy dostępna jest gdzieś do tego modelu instrukcja po polsku? Szukałem ale nigdzie takiej nie znalazłem.....

[ Dodano: Sob 15 Mar, 2008 ]
.. to co Panowie, żadnych pomysłów??

Chemiczny
17-03-08, 08:19
Od niedawna jestem posiadaczem Alpine CDE-9870RM. Po kilku dniach użytkowania zauważyłem pewne wady :/

Instrukcja jest w sieci. poszukaj bo na pewno jest PDF na stronie Alpine - jesli nie posle ci mailem - daj na priva.

Co do głośności - na wartości 2 to ledwo słychać u mnie - mogę słuchać na zgaszonym silniku, w mieście w ruchu nie ma szans. Dziwne to masz. Może masz lepiej wyciszoną bryczkę.

Jak coś Cię jeszcze nurtuje to wal na priv

NFS
17-03-08, 18:31
barnie,

masz wzmacniacz? czy pedzisz na samym radiu?

barnie
18-03-08, 12:35
narazie mam tylko radyjko... moooze kiedys dorzuce wzmacniacz.

jest jedno rozwiązanie na tą głośność, wystarczy wyłączyć funkcję LOUD i podgłaszanie działa trochę płynniej :), ale jeszcze nie tak jakbym chciał (chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do starego Soniaka z pokrętełkiem)

a co do instrukcji - wiem, że na stronce Alpine są, ale nie ma tam wersji polskiej :/