Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem po wymianie rozrządu

rafal86
23-10-13, 19:00
Wiem że nie mam już cifa ale w tym dziale najszybciej znajde pomoc a zalezy mi na czasie ;)
Wymieniłem dziś rozrząd kompletny w h22a i po odbiorze auto straciło moc, dół praktycznie nie istnieje tak jakby ząbek był przestawiony. Wróciłem do mechanika ale twierdzą że gdyby był ząbek to na jałowym telepotało by budą a silnik pracuje wtedy stabilnie tak jak powinnien.
Pogmerali coś z zapłonem na słuch i jest lepiej ale dalej auto ma muła - daje gaz i chwile "myśli" nim ruszy oraz przy puszczaniu gazu i schodzeniu z obrotów robi tzw kangurka.
Samochód został u nich i będą grzebali ale co Wy sądzicie o tym? Gdyby to był ząbek to czy po zabawie z zapłonem byłaby poprawa?
Wszelkie rady mile widziane bo jutro ide odebrać auto

civic1983
23-10-13, 19:36
napewno rozrżd żle ustawiony a do tego podejrzewam jeszcze wałki balansujące źle mogą być ustawione choć one niewiele mają do rozrządu ale powinny być ustawione idealnie na znakach bo one stabilizują pracę silnika na wyższych obrotach tzn tłumią ewentualne drgania silnika co niektórzy wywalają je i twierdzą że auto lepiej ciągnie ale niektórzy twierdzą że nie ma różnicy.jeśli poprawy nie będzie po odbiorze to radzę ci zmienić warsztat bo szkoda kasy i czasu ja mając prelude obecnie civica 1.4 oraz volvo s60 d5 sam zmieniałem w nich rozrządy i zawsze po wymianie nie miałem problemu
jeśli chcesz to zapraszam do siebie na ew wymianę lu poprawkę po magikach od ciebie, aha no i co do ustawienia zapłonu na tzw słuch tak się udawało w starszych autach typu 125p 126 i polonez dla mnie to par.... i dlatego nie ufam mechanikom