Zobacz pełną wersję : D15B2 uszczelka głowicy
witam
Potrzebuję oryginalna uszczelkę pod głowicę do D15B2, czy ma ktoś do sprzedania albo namiary do jakiegoś sklepu internetowego gdzie mogę ją dostać?
Ewentualnie jaki jest dobry zamiennik jeśli oryginalnej nie dostanę np. Elring, Elvis
Potrzebuję oryginalna uszczelkę pod głowicę do D15B2
najbliższe ASO
skolopendra
07-03-08, 19:48
dobry zamiennik jeśli oryginalnej nie dostanę np. Elring, Elvis
żadnych zamienników nie kupuj !!
ok
`
jestem z woj. podkarpackiego, najbliższy ASO jest w Rzeszowie, ile będzie mnie tam kosztowała uszczelka?
Pozdrowienia dla wszystkich!!
Zadzwoń i zapytaj, na stronie internetowej hondy jest lista serwisów i telefony do nich. Ja osobiście jeszcze zastanowiłbym się nad tym Elringiem, bo to też dobra firma.
dlaczego wszyscy tak odradzajja te zamienniki ?? nie rozumiem :/
chyba ze chodzi o cene a nawet nie wiem ile kosztuje w aso bo jezeli podobnie do elringa to lepiej kupic org, ale jak roznica jest w granicach 50 pln to mozna spokojnie zakladac ten zamiennik bo jest chyba najlepszy w tym momencie na rynku.
elring kosztuje ok 90 pln w detalu.
We wtorek gadałem z kumplem w Intercars, pytałem go o Elring i mówił, ze od dwóch lat jak pracuje w tym sklepie to nigdy żadnej reklamacji na Elringa nie było. Jej cena normalna to ok. 90 - 100 złotych, mówił, ze może mi to sprzedać za 68 po maksymalnej zniżce, wiec to i tak ok 200 taniej niż w Aso. Gdybym się z kasą nie liczył to bym w Aso zamówił, ale ja jednak zaryzykuje i kupie tą Elring.
dlaczego wszyscy tak odradzajja te zamienniki nie rozumiem
dlatego, że było już wiele przypadków, w których zamienniki były wydmuchiwane, wytrzymywały najdłużej kilka miesięcy.
u mnie jezdzi elring ponad rok i nic sie nie dzieje.
a jak nie wydmuc**** w autach z wieksza komprecha to dlaczego mialo by wydmuchac w hance ??
a masz jakies konkretne przyklady wydmuchania elringa ??
ajuse moglo i wydmuchac, ale elringa to nie slyszalem
a masz jakies konkretne przyklady wydmuchania elringa
na szybko mam 3 takomy
takomy to nawet i gumki sie w palcach rozpadaja i tego nie polecam ale elringa moge spokojnie polecic
skolopendra
08-03-08, 10:58
ale elringa to nie slyszalem
napiszesz nam niedługo że Ci wydmuchało ;)
jak tak sie stanie to postawie ci dobra lyche ale jak w przez najblizsze pol roku nic sie nie bedzie dzialo to stawiasz ty :D
ok ??
ale elringa moge spokojnie polecic
każdy ma swoje zdanie, ja twojego nie podważam, mam złe doświadczenia z Takomą, czego nie mogę powiedzieć o OEM. IMO różnica w cenie 50zł nie robi aż tak wielkeij różnicy, żeby trzeba było szukać zamiennika, zwłaszcza, że wymiana uszczelki to nie zabieg, który robi się raz do roku
ceelx napisał/a:
ale elringa to nie slyszalem
napiszesz nam niedługo że Ci wydmuchało
nie życzę ci oczywiście tego, niech jeździ jak najdłużej
oczywiscie nie robi sie raz do roku ale jak sie juz to robi to powinno sie zrobic to porzadnie i nie ma takiej opcji zeby ta uszczelke (elring) wydmuchalo jeseli bedzie to robione jak nalezy czyli odpowiednim momentem dokrecane i zgodnie z instrukcjami, zaleca sie rowniez wymiane srub, planowanie powierzchni itp itd duuzo tego jeszcze.
czyli zakładasz, że takomę wydmuchiwało z powodu niewłaściwego montażu, tak?
skolopendra
08-03-08, 11:22
nie życzę ci oczywiście tego, niech jeździ jak najdłużej
tak samo uważam a :piwo2: jak będziesz w kraku to wypić możemy
zaleca sie rowniez wymiane srub
śruby są ważne lecz muszą być nowe , a to wydatek większy niż uszczelka ;)
dzisiaj byłem w intercars i znajomy zamówił mi Erlinga, mówił że są to jedne z najlepszych zamienników jakie są dostępne, będzie mnie to kosztowało 65zł po zniżkach
przeczytaj pare postow wyzej co napisalem o takomie ;)
jestem z woj. podkarpackiego, najbliższy ASO jest w Rzeszowie, ile będzie mnie tam kosztowała uszczelka?
dzwonisz:
(0-17) 852 17 77
mówisz że potrzebujesz części o takim numerze: 12251-PM5-S02
ja za taka uszczelke zaplacilem 35 zl... ;)) i od 10000 km nic zlego sie z nia nie dzieje..:)
Chłopaki kupcie sobie lepiej metalową uszczelkę z d16z6. Niedość, że ciezko będzie ją wydmuchać bo jest metalowa to jeszcze Wam trochę kompresję podbije a co za tym idzie zauważycie napewno nieco lepsze osiągi :agent: . A co do ceny to w ASO jest po ok 250 zł.
a od D16Z6 napewno pasuje do D15B2 potwierdzone to jest ?? Bo jak tak, to ja też do swojej poproszę taką metalową ;)
pasować musi, wyjścia nie ma :d . Ostatnio kolega wsadził ją nawet do d13b2 i też jest wszystko w porządku więc nawet się nie zastanawiajcie :aloha: