Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z rozrusznikiem???

lukasz.och
21-10-13, 23:26
siemka,
posiadam civic mb2 97r d14a8 i mam problem, chyba siada rozrusznik ale chcialem sie upewnic.

w zeszlym tyg kupilem nowe aku bo stary w ta zime juz by nie dal rady ale mam problem....
bowiem hania jakby miala rozladowany aku tzn.
przejede sporo km aku sie mocno naladuje ale potem po paru godzinach postoju autko kreci ale tak jakby siadal aku, ledwo ledwo, czasem nawet nie zdazy zapalic, ale gdy ospuszcze kluczyk i poczekam pare sekund i przekrece na nowo autko ozywa xd

co sie moze dziac z tym fantem???

mysle o rozruszniku, bo zeszlej zimy aku choc naladowane bylo nie chcial odpalac rano a wieczorem bez problemu, ladowany w tedy byl aku, sprawdzany wplyw temp bo i w garazu tez tak sie dzialo.

ppzdrawiam

ps. sorka za male litery i bledy ale pisze z tel i palce nie trafiaja :)

bartek_levis
25-10-13, 09:45
może coś Ci opierdziela prąd na postoju np skopany alarm, myślę że jakiś elektryk Ci powie coś węcej, albo po zgaszeniu auta sprawdź miernikiem napięcie i przed odpaleniem po paru godzinach srawdź ponowne jak będzie dużo mniej to coś idzie bokiem

bartek1706
25-10-13, 12:36
Standardowo sprawdzil bym wszystkie masy. Skoro raz słabo kręci a potem nagle jest ok, to raczej Aku nie jest rozladowany jakimś innym odbiornikiem prądu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

lukasz.och
25-10-13, 14:03
a to nie jest przypadkiem wina rozrusznika? cos mi sie wydaje ze szczotki i raz jakos wiecej pradu ciagnie a raz normalnie.

tak sie dzieje tylko jak silnik jest zimny.

masy sa ok, prad lewy nie idze, ladowanie ok :)

probestic
25-10-13, 16:45
Chcesz, to we wtorek jadę do Wawy na parę dni, mogę wziąć ze sobą rozrusznik do d14a8 ori, z niskiego przebiegu. Możesz podjechać na Muranów, pożyczę Ci na dzień/dwa - podmienisz sobie i jeśli będzie ok, to za flaszkę jest Twój ;)

Skoro sprawdzałeś i nic Ci prądu nie zjada, to może być kwestia większego poboru przez rozrusznik - sąsiad w A4 miał niedawno taki przypadek i podmieniliśmy rozrusznik - po kłopocie :)