Zobacz pełną wersję : prędkosciomierz w ej2 raz działa a raz nie, co robić ?
nie wiem juz co zrobić? wyczyscilem wtyczke na skrzyni biegow, wyczyscilem tez złącza i tasme w zegarach, wszystkie wskazniki i kontrolki działają poza działajacym od czasu do czasu predkosciomierzem, co moze byc przyczyną? wymiana tasmy i predkosciomierza moze cos dac, czy moze lepiej od razu podmienic calosc ?
motomaniak1988
22-10-13, 10:33
Może być tak że masz kable we wtyczce urwanie (u mnie tak było) albo nie stykają sprawdź to a jeśli jest ok to ja bym czujnik w skrzyni podmienil
pozdro
może wystarczy wymienić sama płytke prędkosciomierza w liczniku u mnie tak było chcieli mi wymienić czujnik na skrzyni za duza kase a okazało się ze kupiłem zegary za 40zl przelozylem plytke i po problemie :]
jak przestanie działąc to go popukaj w szybkę dowiesz sie czy to wina prędkościomierza czy czujnika
na 99% to wina zegarów, czujnik by sie zrypał permanetnie
takie zachowanie prędkościomierza to na 99% wina tego że ktoś grzebał w zegarach nieumiejętnie (kręcił licznik) - jak zdemontujesz to sprawdź wskazówkę, jeżeli luźno rusza się na trzpieniu na boki to na 100% to jest przyczyna. wystarczy podmienić sam moduł prędkościomierza.
takie zachowanie prędkościomierza to na 99% wina tego że ktoś grzebał w zegarach nieumiejętnie (kręcił licznik) -.
to mit
chyba że jestem w tym jednym procencie
raczej to wina zimnych lutów czy czegoś
a. wystarczy podmienić sam moduł prędkościomierza.
czyli de facto cały licznik bo nikt samego modułu raczej nie sprzeda:D
Parę miesięcy temu miałem tak samo, w czasie jazdy wskazówka nie podnosiła się albo skakała. W zegarach na płytce były zimne luty, tak jak kolega wcześniej podpowiadał. Wystarczyło polutować płytkę i śmiga ;)