Zobacz pełną wersję : tłoki doprezajace b18c4
z racji tego ze musze wymienic tloki mysle o doprezajacych co o tym myslicie???
A co mamy myslec ? Chcesz wiecej KM ? To zapakuj tloki z b16b i bedzie ich wiecej. Chociaz bys sprecyzowal swoje pytanie o co Tobie chodzi ;)
Luz mam na 3 cylindrze i musiałbym założyć nad wymiarowy tlok... to mysle zeby zalożyć doprezajace.te z b16b moga byc?? nie bedzie jakiejs przygody ze tlok sie spotka z walkiem albo cos??
Zakladaj te: P30 81.25 B16A. Ja mam walki OEM, sadze ze mozna by zalozyc cos ostrzejszego niz seria. Ktos qmaty w tym temacie niech sie wypowie, pozdro.
myslałem o takich http://jarusnet.pl/2013/05/30/nippon-b16b-komplet-tlokow/ ??
czyli kupic oem honda P30 81.25 B16A?? gdzie i za ile je dostane u nas??
Ziom widac ze nie jestes ogarniety , baaa , nawet nie chcialo sie forum poczytac. Moj projekt z podpisu lata na tych tlokach , wiec to juz jest dowod na to ze sie nie spotkal z walkiem :rolleyes:
Jak pisalem , chcesz wiecej KM , kupisz tloki z b16b , zrobisz nadwymiar i gra gitara dajac wiecej mocy.
Jesli nie to np tloki z ITRa czy takie same ktore masz w nadwymiar.
Jarusnet moze zalatwic takie tloki , albo Siwy ;)
Jak sam nie znajdziesz pisz na PW
Ooo Karamba wielki plus na taka odp liczyłem:D
Możesz użyć kalkulatora i sam zobaczysz jakie CR wychodzi po zastosowaniu rożnych tłoków..
http://www.zealautowerks.com/bseries.html
jakies cuda mi wyszly....10:49:1 ;/ nie ogarniam..
Teraz wyszlo mi 11:53:1 dobrze?? mógłby to ktos sprawdzic co to ogarnia?
na Tłokach z:
B16A - 11,5/11,7 (PR3/P30)
B18C6 - 11,8
podziekował,browar leci ha;d
slyszał ktos o sprzegle ASHIKA jest to cos warte??
AISIN, VALEO, EXEDY z tych coś sobie wybierz
a tloki 81.50 nie beda za duze?? bo nie umiem dostac 81.25
Pewnei ,ze będą ;) Wtedy wieziesz blok do zakładu który zajmuje sie obróbką silników.Dajesz Tłoki , i mówisz jakie chcesz pasowanie.
Bierz z B16B !!
Gniesia daj mi namiar na kogos to chetnie wezmę :D! nigdzie nie umiem dostac!!
http://jarusnet.pl/2013/05/30/nippon-b16b-komplet-tlokow/
a tloki 81.50 nie beda za duze?? bo nie umiem dostac 81.25
mam nadzieję, ze zdajesz sobie sprawę, że blok trzeba pod te 'za duże' tłoki rozszlifować?
tylko problem jest taki ze nikt nie ma tlokow na juz..;p a docieranie i szlifowanie tez musze robic?
tylko problem jest taki ze nikt nie ma tlokow na juz..;p a docieranie i szlifowanie tez musze robic?
zdecydowanie.
uszczelka OEM czy jakies cuda?? teraz pytanie jaki olej? Mysle nad 5w50 valvoline i swiece NGK irydium??
Dzieki lozek!
Uszczelke bierz OEM. Valvoline 5W50 polecam, uzywam od dlugiego czasu i jestem zadowolony. Dobra cena, z tym, ze ja wymieniam srednio co 5-7Kkm. Swiece Denso IK20. Pozdro.
Ja raz wlalem valvoline vr1 racing 10w60 , i na ten olej silnik mial spory apetyt. Zdecydowanie lepiej wypada millers cfs 10w60 :)
Ale oba oleje sa ok :)
Tłoki juz płyną:D teraz co do tego sprzegla to wzmocnione jakies czy seria??
Jak chcesz przekroczyc 200+ ostrymi walkami to polecam zmienic , jesli tylko doprezysz tlokami i zostanie jak jest , to oem b18c6 styknie :)
No i czesci powoli przychodza mysle ze do konca miesiaca Hanka bd poskladana:D
Slyszal ktos o sprzegle blueprint?
popma wody aquaplus?
U mnie jest 200+ i mam OEM po wzmocnieniu od Radzika, zadnych problemow, z tym, ze ja nie strzelam z LC. Inne propo to EXEDY albo OEM B18C6. Pompe wode moge polecic AISIN, wyglada na dobrze wykonana, zero problemow. Auto prawie caly czas jest upalane. Pozdro. PS. Ja wychodze z zalozenia, ze lepiej dolozyc i takim podejsciem sie kierowalem. Przy kluczowych elementach nie ma sensu oszczedzac.
tylko ze tego blueprinta mam w doobrej cenie,wyglada fajnie masywne i wgl.
Polecam tylko to co uzywalem i wiem, ze jest dobre. Niech sie wypowie ktos kto zna Blueprint.
Blueprint nie jest o ile sie nie myle producentem jak aisin, exedy, caliem mozliwe ze w pudelku blueprint dostaniesz np. exedy a moze se zdarzyc jakies gowno..
tak, blueprint to pakowacz, wiec moze byc roznie.
Ja z doswiadczenia moge polecic OEM z integry type-r.
Ogolnie powiedzenie "cheap, fast, reliable - pick two" jest dosc prawdziwe i nie na wszystkim da sie oszczedzic.
Wyglada na masywne,grube sprezyny.w porownaniu z valeo to valeo wygladalo jak zabawka,liche takie... mechanik mi powiedzial ze wyglada na konkretne
przyplynely juz mi tloki zza wielkiej wody:D sa to tloki PCTX jaka bd miec kompreche umie to ktos obliczas bo jakos mi nic logicznego nie wychodzi... co sadzicie wgl o tych PCTX?
gosciu cxo obrabia mi glowice mowie ze to nie te tloki bo sa za wysoki? ;O??
Czy jak sadze te tloki to nie spotkaja sie z zaworami?? musze cos jeszcze zmieniac??
orginalna uszczelka wystarczy czy dawac inna?
o boziu...daj to auto do jakiegoś tunera, bo od samego początku zadajesz garść pytań, na które odpowiedzi już dawno były, tylko albo nie chce Ci się ich szukać albo nie potrafisz ich przyswoić. Na prawdę wyjdzie to na dobre Twojemu autu.
po to jest forum zeby pytac;p a zadalem konkretne pytanie teraz,jesli jestes w stanie to odpowiedz:)
8. Jak czegoś szukamy to najpierw szukamy poprzez opcje SZUKAJ
albo w archiwum
http://www.forum.tuning.pl/viewforum.php?f=44 , www.hondapl.org i www.google.pl Jeśli nie znajdziemy, dopiero wtedy pytamy na forum.
Tyle w temacie. Jak nie forumowa szukajka to w google jest tych tematów od cholery w każdym języku...