Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wskaźniki

loczek
06-03-08, 19:01
poszukuje info na temat gdzie moge kupić w dobrej cenie wskaźniki

no i wogóle jakie potrzebuje (jakiej firmy ?)

czy wszystkie musza byc firmowe czy np boost może byc jakiś autoshit

bo raczej egt to musi być coś porządnego

do setupu

d16z6 + eaton

poprostu nie chce przepłacać

dudix83
06-03-08, 19:32
dosc dobre i znane marki to : Omori , Defi , STRI.......
w Polsce to wydatek okolo 2000 zl za takie 3 wskazniki ( boost, EGT, temp oleju )

i nie kupuj szitu, nie oszczedzaj na tym bo pozniej Twoj silnik moze stac sie szitem.

Pati
07-03-08, 11:12
srti jest na poziomie autogauge.
dopisz do listy autometera i greddy.
blitz i hks to wyzsza półka.

dudix83
07-03-08, 19:34
srti jest na poziomie autogauge

moze i

..... ale STRI z serii X-line to calkiem dobry produkt za odpowiednie pieniadze a nie mowiac juz o serii DSD.......... jakos wykonania naprawde swietna a jesli chodzi o ich dokladnosc to kiedys znalazlem na amerykanskim forum ze sa bardzo dokladne - ktos robil test wskaznikow i te STRI pokazywaly tak samo jak wskazniki Defi i Autometer

wkrotce zdam relacje jak sie sprawuja bo bede montowal

PS poczytaj troszke fora w stanach i opinie uzytkownikow tych zegarow...........

Romi
08-03-08, 07:21
ja mam zGreddy i polecam

loczek
08-03-08, 19:05
rozumiem ża najtaniej to bedzie sobie sprowadzić takie wskażniki z usaja
najbardziej potrzebny jest egt ??

więc może zakupie tylko egt i boosta

a temp oleju tez jest potrzebna ? czy tak średnio?

byście coś poradzili

!markos
08-03-08, 20:00
egt + boost raczej obowiazkowo
opcjonalnie cisnienie oleju, potem temperature
egt najlepiej z warningiem, reszta niekoniecznie

nitro20
08-03-08, 20:05
Temp oleju to fajna sprawa w wysilonych silnikach, bo nie pałujesz auta na zimnym oleju, bo to że masz temperature cieczy odpowiednią nie znaczy że olej osiągnął najlepszą do dzialania temperature. Co do producenta wskaźników to popieram to co mówia przedmówcy, dobrym zakupem jest greddy, bo nie jest strasznie drogie, a działa dobrze. Słyszałem też że nowa seria Autogauge, bodajże Smoke, działa w miare, ktoś to chyba opisywał na forum SR. Ja jednak się chyba nie przekonam nigdy do AG. Jest jeszcze dość tanie VDO, które też działa ok, dostępne w PL z gwarancją itd.

lukasjuve
08-03-08, 20:24
Słyszałem też że nowa seria Autogauge, bodajże Smoke, działa w miare

No właśnie, jak to jest z tymi wskaźnikami AG z serii "stepper motor"?
Wyglądają całkiem nieźle ale jak z ich wskazywaniem? Miał/ma ktoś to u siebie?

stempel
08-03-08, 21:59
Poza doladowaniem i egt wybral bym wskaznik cisnienia oleju. Bo powie wiecej niz temperatury,bo jesli sie przepaluje i olej osiagnie wysoka temperature, a co za tym idzie zrobi sie rzadki to cisnienie w silniku spada i chyba warto wiedziec jak jest ze smarowaniem na obciazonym motorku.

!markos
08-03-08, 22:09
Temp oleju to fajna sprawa w wysilonych silnikach, bo nie pałujesz auta na zimnym oleju, bo to że masz temperature cieczy odpowiednią nie znaczy że olej osiągnął najlepszą do dzialania temperaturepo cisnieniu tez dojdziesz jaka jest temperatura. wskaznik temperatury nie powie ci z kolei nic na temat cisnienia..

optymalnie jest miec oba zegary, a jesli tylko jeden - to raczej cisnienie.