Zobacz pełną wersję : Przekłada piast 4x100 na 5x114
CiapekBierun
20-10-13, 21:47
Witam mam takie pytanie nie będę sie rozpisywał dlaczego ale na przedniej osi mam aktualnie założone zawieszenie wraz zwrotnicami itp z VII gena angola i tam jest piasta na 4 śruby ale standardowo było na pięć i tak tez mam z tyłu teraz chciałem zapytać co potrzebując by z powrotem wrócić do piasty z 5 śrubami czy jest możliwość przełożenia samej piasty razem z tarczą czy trzeba po prostu całe zwrotnice nowe założyć Poniewież posiadam stare zwrotnice bo nie jestem pewny czy podejdzie mi przegub do nowej piasty 5x114 . Proszę o jakąś radę z góry Dziękuję. A i chodzi mi o Civic EP1 1.4
A i chodzi mi o Civic EP3 1.4
Jak 1.4 to EP1 :) EP3 to TypeR. Czasem się może przydać przy szukaniu czegoś w katalogach itp. EP2 to 1.6 a EP4 to diesel 1.7
CiapekBierun
21-10-13, 11:25
hehe dzięki za info już zmieniłem na EP1 bo Type R to to raczej nie jest ;) a zakładałem na kilku innych forach ten post i tam już po zmieniałem a tu zapomniałem :P
Maciek 1991
23-10-13, 21:40
ep3 to nietylko typer
jak zmienisz piastę to tarczę nie będą pasowały bo mają już zrobione otwory na szpilki