Zobacz pełną wersję : Pilot centralnego na irde
Witam,
Rozwaliłem pilot do centralnego i szukam nowego. Znalazłem używany na ebayu.
http://www.ebay.co.uk/itm/ROVER-HONDA-REMOTE-ALARM-KEY-FOB-CIRCUIT-BOARD-PART-NO-09731024D-INFRA-RED-/110953426326
Jak kupie ten pilot to on bedzie działał czy trzeba go jakoś programować?
dzieki za odpowiedź.
Oczywiscie ze trzeba programowac. W innym przypadku jednym pilotem moglbys otworzyc kazdego civica z tym systemem pilota. To logiczne. Taniej cie chyba wyniesie montaz nowej centralki z pilotem radiowym (ok 200pln)
Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
Taniej cie chyba wyniesie montaz nowej centralki z pilotem radiowym (ok 200pln)
Gdzie tam 200. Sama centalka ok 40-60zł + siłownik (ok 10) - jako że kolega centralny ma już (OEM) więc wystarczy jeden siłownik - Slave w drzwiach kierowcy, 2x1.5m kabla do siłownika, centralka z pilotem i z 4h wolnego czasu.
Dodam że też miałem org. na podczerwień, wymieniłem na radiowy (a okazało się że siłownik w drzwiach kierowcy już mam) - więc założyłem siłownik tylko do otwierania klapy bagażnika.
Liczyłem również usługę elektryka - nie jestem w tym aż tak obeznany :)
Co do siłownika - u mnie również nie trzeba było go montować, bo już był, a wcześniej nie miałem centralnego z pilota tylko z kluczyka (i tak było od nowości).
Nie da się zaprogramować tego pilota :) też to przerabiałem i jeśli masz dwa przyciski to jest ok, z jednym przyciskiem na podczerwień się nie da
Nie da się zaprogramować tego pilota :) też to przerabiałem i jeśli masz dwa przyciski to jest ok, z jednym przyciskiem na podczerwień się nie da
Dać się może i da, ale pytanie - za ile. Za przeprogramowanie immo w kluczu liczą sobie po 150zł, przeprogramowanie pilota możliwe że podobnie.
Teraz nie mam możliwości zajrzeć - ale sugorowałbym jeszcze zerknąć do manuala - byćmoże jest jakaś procedura do programowania pilota.
Jeśli nie to IMO, lepiej kupić centralkę, 2 siłowniki i zrobić otwieranie auta oraz klapy bagażnika.
Przecież pilota się wczytuje . Jest gdzieś instrukcja na necie. Wsadzić kluczyk przekrecic zaplon 1 strzelić z pilota wyłączyć. Można tak do 3 wczytać. Osobiście jestem za podmianka na radiowy
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk