Zobacz pełną wersję : Jak rozebrac calkowiecie zamek i wycieraczke z tylu
No wlasnie odkrecilem wiekzsoc srubek i jescze sie trzyma na wycieraczce i niewiem czy sie ja odkreca czy szukac gdzies od srodka tej sruby boje sie zeby nie polamac czegos lub nie przekrecic wiec bede wdzieczny za szybki i konretne rady jak zdjac ten caly mechanizm. Pozdro dzieki.
no jest nakretka na wycieraczce z zewnatrz!!!odkrec ja i zdejmuj reszte!! jak sie uda ja ost załatwiłem to kontówką :D
no wlasnie odkrecilem ta nakretek i dalej wszystko szytwno siedzi.
hm moze WD-40 i obpukaj???
Może Diax, co Krzysiu? :wink:
heheheh no juz pisalem ze u mnie pomogl :D
rozumiem ze po odkreceni te sruby mechanizm powinien zescj do dolu a ramie wycieraczki si enie odkreca tylko normalnie schodzi tak ?
1. zdejmujesz wycieraczke
2. odkrecasz ta duza srube co jest wokół tego silniczka ( z zewnatrz)
3. zdejmujesz plastikowa oslone od wewnatrz
4. odpinasz kostke od prundu
5. odkrecasz od wewnatrz druga srube mocujaca cale to ustrojstwo (wycieraczka i zamek) od zewnatrz jest to zaslepka
KONIEC
Sorry ale stanalem w miejscu zostala mi sruba rozmiar 22 ktorej za cholere nie moge ruszyc i jej gwint tez nie jest w najlepszym stanie czy ona musi sie odkrecic ? czy tylko bolec wycieraczki ma z iej wyjsc do dolu ?
m isie wydaje ze ja trzeba odkrecic. Dawno juz nie mam 3D wiec nie pamietam, ale troszke razy to odkrecalem i wydaje mi sie ze trzeba to zrobic.
Masz dobry klucz 22 ?
popsiukaj, zalej colą i kręć
Z tymi wycieraczkami to roznie bywa.
W swojej tylnego ramienia wycieraczki nie udalo mi sie ruszyc z miejsca, chociaz srube odkrecilem, to ramie bylo zapieczone na tym gwincie.
Ja u siebie też próbowałem odkręcić ale zrezygnowałem. balem się że coś uszkodze. śruba za cholere nie chciała puścić
Mi sie udalo , popsikalem wd40 , klucz grzechotka i silnym szarpnieciem puscilo. Zycze powodzenia ;)
szukam na forum ale nie znalazlem nic a ten temat pasuje w miare.
mianowicie przyciemnialem sobie tylną szybe (V gen hatchback) i od razu wywalilem wycieraczke, wyjezdzam z zakladu ale cos ciagle pali sie kontrolka od tylnej szyby ;)
no i glupi zupelnie zapomnialem ze w tej puszcze siedzi rowniez zamek. stąd pytanie czy ktos ma jakies inne rozwiazanie na zamek czy po prostu trzeba zostawic puche, skrocic jakos gwint od pióra i tak zostawić ?
czyli jezdzisz z otwarta szyba??
czyli jezdzisz z otwarta szyba??
prawie cabrio :lol: :lol: :lol: