Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Samodiagnostyka.

bilet44007
05-03-08, 17:41
Witam dziś robiłem samodiagnostyke i po zmostkowaniu złącza i przekręceniu kluczyka kontrolki się zpaliły check swiecił nie migał , ale za to mrugała kontrolka srs tak jakby emitowała jakiś kod nie czytałem kodu bo było to dla mnie dziwne zaznacze że wcześniej gdy jeżdziłem autem srs sie świecił bo nie zdązyłem go zresetować. Może ktoś sie spotkał z takimi objawami?, bo nie wiem czy są jakieś błędy czy ich nie ma

krakus25
05-03-08, 23:35
Świecenie ciągłe kontrolki CHECK ENGINE oznacza brak błędów...u mnie jest tak samo.

bilet44007
06-03-08, 14:32
Siemka to wiem ze jak check świeci ciagłym to nie ma błedów ale napisz czy tobie tez miga kontrolka srs tak jakby emitowała kod??

mis3u
06-03-08, 18:41
Jeśli dobrze rozumiem to co jest napisane w instrukcji (po angielsku jest :/ ) to SRS też wysyła kody błędów. Odczytaj je i porównaj z tabelką.

rafalb33
06-03-08, 20:16
Jesli srs caly czas szybko mruga( w tej samej czestotliwosci), to tak ma byc.

bilet44007
07-03-08, 01:26
Jesli srs caly czas szybko mruga( w tej samej czestotliwosci), to tak ma byc.

Siemka to miganie nie jest o tej samej częstotliwości

krakus25
08-03-08, 22:30
Siemka to wiem ze jak check świeci ciagłym to nie ma błedów ale napisz czy tobie tez miga kontrolka srs tak jakby emitowała kod??

Co do srs to niestety nie bardzo mogę pomóc. Gdy kupiłem autko srs po załączeniu stacyjki się zaświecał i po odpaleniu kontrolka gasła, nie było wtedy klaksonu. Odkręciłem osłonę kierownicy a tam znalazłem rozpięta żółtą kostkę. Po złączeniu klakson się pojawił a srs wogóle przestał dawać oznaki życia. Dodam że reset kompa był robiony, próbowałem według opisu uzbroić poduszki ale bezskutecznie. Nie wiem gdzie może tkwić problem...kotrolka wogóle się nie świeci. Żarówka ok.