PDA

Zobacz pełną wersję : Reflektor, - drucik trzymający żarówke od świateł mijania.

Szejklo
05-03-08, 14:23
Hej,
Mam specyficzny problem, zmieniałem już kilka razy żarówki (lampy po FL), ale teraz nastąpił klops.
Ten drucik który przytrzymuje żarówkę, wypadł z tego mocowania na dole i ... zgubił sie.
Macie jakieś pomysły skąd taką pierdółkę wziąść ? Czy takie druciki są takie same w innych modelach hondy ?
Proszę o szybką odpowiedz :(
Pozdrawiam

ps. Ma ktoś pełną serwisówke (service manual) do VII gen ?

agent
05-03-08, 15:22
Link do serwisówki jest na samej górze działu. Drucik to pewnie w drugim reflektorze jest taki sam więc można wygiąć sobie taki sam albo wziąć na wzór do sklepu czy na szrot

Szejklo
08-03-08, 15:15
Z tą serwisówką faktycznie dałem plame :speszony:

Byłem na szrocie, takich samych nie ma, wziołem podobny, chciałem dogiąć ale nic z tego... Jak taki drobiazg potrafi wkurzyć !

Pablo33
13-03-08, 14:44
Jest na to rada
Weź ten drucik i goń do zakładu protetycznego - tam gdzie robią protezy zębowe i aparaty ortodontyczne. Wprawny technik - dognie Ci taki drucik w kilka minut, ma do tego odpowiednie kleszcze. Jedyny problem może zaistnieć w grubości drutu. Najgrubsze druty protetyczne mają grubość 0,9 czasem 1 mm. Cała rolka 10 m kosztuje trochę mniej niż 100 zł, ale Tobie wystarczy kilka cm. Weź suwmniarkę i jeśli grubość jest podobna to będzie ok.
pozdrawiam

Alchemiq
13-03-08, 16:31
wow !

Polak potrafi :d

Szejklo
13-03-08, 17:47
Ooooo nieźły pomysł ! Ale już znalazłem rozbitą taką lampę i za grosze odkupie ten drucik :)
Dziękuje serdecznie za pomoc