Zobacz pełną wersję : Centralny zamek zamyka sie sam co robic ?
Posiadam Honde Civic Ej9 D14Z2 99r. I wszystko było dobrze az do chwili gdy centralny zamek szwankował. Zostawaim otawrty samochod i po jakims czasie sam sie zamknie. Co tu poradzic. Odłanczałem akumulator i moduł od centralnego tez i nic to samo. Ktos wie co to za przyczyna ? Natomiast centralny zamek chodzi jest sprawny. Tylko gdy zostawie np. Samochod otwarty np. Przed domem.. Przyjde za jakis czas i jest zamkniety. Co robic ?
Centralny nie jest seryjny.
piotreek23
17-10-13, 20:42
To wygląda że masz alarm a nie centralny :) Albo tak zaprogramowany centralny żeby sie zamykał po pewnym czasie.
Jak to możliwe że odłączysz akumulator a on sie zamyka?? Przecież musi iść zasilanie na siłowniki :D magia? czy może ktoś ci drugi aku zainstalowal :D
Alarmu nie mam własnie.. chodzi o to ze aku. Odłaczyłem zasilanie i spwrotem podłaczyłem i to samo z modułem .. I nadal to samo. Rozumiesz taki reset.. No chyba w to nie wierzysz ze bez zasilania centralny by działał prosze cie. To nie Bughati ;P
Zle zaprogramowany tylko ze jakos wczesniej bylo dobrze i sie nie działy takie rzeczy.
piotreek23
17-10-13, 21:59
Może nie przyuważyłeś? Tak czy siak bez wiedzy jaki to jest moduł (firma/model) niewiele się zdziała na forum.
marcin_1993
18-10-13, 23:39
Sprawdź krańcówkę w drzwiach czy aby działa, bo możliwe, że przez nią takie jajca Ci się robią.
okey zobacze
Krańcowka jest w porzadku inaczej rownie by lampka w podsufitce mogła wariowac.
Nie wiem co to za moduł nic na nim nie pisze.. więc postanowiłem zrobic zdj. moze ktoś bd wiedział ?
http://imageshack.us/a/img41/5575/wmzy.jpg
http://imageshack.us/a/img69/9786/84lp.jpg
http://imageshack.us/a/img17/8609/xf3e.jpg
Na ostatnim zdjęciu masz przycisk reset może to coś pomoże. Jak widzę centralka nie oryginalna raczej. Jesteś pewny że nie ma alarmu? Stare alarmy lubią dziwnie się zachowywać.
wiem resetowałem i nadal to samo .. Ale sporobje jeszcze raz .. No fakt centralka nie jest orginalna.. No sprawdze ale alarmu nie ma moim zdaniem.
piotreek23
21-10-13, 11:20
Zobacz czy na przodzie nie masz czujnika podniesienia maski (taki cycek ;-) jak masz to masz alarm ;)
Nie ma alarmu .. Sprawdziłem :)
Alarmu nie ma.. krancowka jest w porządku..
Moim zdaniem to jest cos z modułem albo z siłownikami ?
piotreek23
22-10-13, 09:18
Zrób test :) otwórz zamki i nie otwieraj drzwi i poczekaj. Potem to samo ale tym razem otwórz zamki i otwórz drzwi/zamknij i znów poczekaj. Wyjdzie czy to nie funkcja samo domykania.
A jak tak to cie boli to kup inny moduł centralnego i podmień. To nie są jakieś mega drogie rzeczy.
Zrób test :) otwórz zamki i nie otwieraj drzwi i poczekaj. Potem to samo ale tym razem otwórz zamki i otwórz drzwi/zamknij i znów poczekaj. Wyjdzie czy to nie funkcja samo domykania.
A jak tak to cie boli to kup inny moduł centralnego i podmień. To nie są jakieś mega drogie rzeczy.
to chyba bd ta funkcja domykania ..
piotreek23
22-10-13, 18:59
U mnie tak jest w alarmie. Jak odbezpiecze ale nie otworze drzwi to po jakiejś minucie zamyka drzwi i się uzbraja.
no tylko ze ja nie mam alramu problem pozstaje w module :) reset nie pomaga jedynie wymiana ..
Chciałbym odnowić Temat wczoraj centralny mi przestał działać w prawych drzwiach od pasażera od kierowcy Działa dołączyłem akumulator zrobiłem reset na module i było dobrze lecz za jakiś czas wracam do samochodu i jest tak samo pomyślałem ze to wina siłownika wiec rozebralem boczki przełożyłem siłownik z lewych Drzwi do prawych i chodzi czyli słownik jest w porządku to dlaczego tam niechce? Sprawdzałem kable i chyba jest wszystko dobrze bezpiecznik na module tez w porządku co jest? Dziwna sprawa bo Chodziło Bardzo dobrze wszystko
Temat do zamknięcia naprawione ;-)
I co tam było nie tak kolego?
I co tam było nie tak kolego?
Przy otwarci Drzwi we wnęce był zlutowany kabelek i po prostu puścił i zrobiłem na kosteczke :-D Chodzi jak wcześniej