PDA

Zobacz pełną wersję : Nie gra radio co sie dzieje ?? :(

Matys222
17-10-13, 18:27
Witam Serdecznie :D

Mam takie pytanie posiadam Honde CRX Del Sol
i przestało grac radio i nie ma zegarka czy to wina bezpiecznika?? jesli tak to jakiego??

pozdrawiam

mateusz

tomashek
17-10-13, 18:29
zapewne bezpiecznik sprawdź w kabinie pod kierownicą po prawej stronie jest bezpiecznik 15A on jest od radia. Sprawdź też bezpiecznik pod maską z lewej strony 7.5A od tego najlepiej zacząć na początku

Matys222
17-10-13, 18:49
dzieki wydaje siue że bezpiecznik jest dobry nie jest przerwany...ale dalej nie gra wiec musze kupic na poczatek bezpiecznik

qtrix
17-10-13, 19:14
Proponuję pod radio podpiąć masę. Swego czasu miałem radio, normalnie grało pewnego dnia padło po prostu. Okazało się że podprowadziłem masę, podpiąłem pod tą śrubkę z tyłu i śmiga do dzisiaj :).

Matys222
17-10-13, 19:19
a nie wiecie może jaki bezpiecznik jest od światła w popielniczce bo zapalniczka działa a lapka przestała razem z radiem :)

przepraszam że tak pytam ale nie mam w aucie schematu całej tej klapki od bezpiecznika....wielkie dzieki dla tomashek ten bezpiecznik 7.5 wymieniłem i wszystko gra i jest zegarek i radio :) teraz tylko te światełko w popielniczce :P

Humelix
17-10-13, 19:21
A to ja też zapodam ostatnio jak wiadomo moje auto jest w rozsypce i pomału skłądane w środku :D no to montując sobie deske podpiołem radio i grało coś tam ruszyłem w kabelkach i sie wyłaczyło bezpieczniki ok w radiu tez kable dobrze wpięte a nie gra, no to przłozyłem radio do lanosa i gra normalnie. no to potem inaczej inne radio z lanosa do hondy które działalo tez nie zagrało jakies sugestie ?? Czy ta masa jest az tak wazna bo fakt mam taką srube ale nie dała większego rezultatu

tomashek
18-10-13, 15:48
Matys ja nawet nie mam żadnego światła w popielniczce. jeśli miałem to może się po prostu przepaliło światełko co? posprawdzaj podstawowe rzeczy własnie czy żarówkę się nie przepaliła. jaki bezpiecznik od tego światełka może być nie wiem ale ja np jak nie wiedziałem jaki bezpiecznik może być od czegoś to każdy sprawdzałem po kolei :P

Humelix sprawdź masę i sprawdź + kable czyli żółte i czerwone najlepiej miernikiem albo kontrolką czy dochodzi prąd. jeśli dochodzi sprawdzaj najlepiej kontrolką coraz dalej i dalej czy gdzieś po prostu kabelek się nie przerwał bo to tez się zdarza.

Jak coś to kontrolkę powinieneś kupić w byle jakim sklepie motoryzacyjnym za niecałe 10 zł a pomaga bardzo o łatwo wychwycić w każdym kabelku prąd a zakres działania tej kontrolki masz 0d 6V do 24V :)

masa jest bardzo ważna w samochodzie i duzo problemów jest własnie przez jej brak np jak masz instalacje gazową i gdziekolwiek zacznie brakować masy to gaz zaczyna wariować :P

Matys222
18-10-13, 23:32
juz jest światełko i wszystko gra jeszcze raz wielkie dzieki :) pozdro tomashek mam nadzieje że do usłyszenia :)