PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc potrzebna.... check engine

cichy-w-wa
04-03-08, 21:04
Witam
Mam problem ze swoja Hania...
robili mi wydech (wymiana uszczelki) odpieli akumulator. Wszysko super tylko zapaliła się kontrolka silnika.... Wygrzebałem, że trzeba odpiąć bezpiecznik ECU i będzie ok... odpiąłem... przez chwilę ok po kliku minutach znów się zapaliła. Szukamy jeszcze raz. Wypiąć bezpiecznik od back up'u. Ok, wypinamy i na wszelki wypadek ECU też. Znów sukces... tzn, przez chwilę się nie paliła :(
wyczytałem, że trzeba sprawdzić czy po przełączeniu stacyjki na on (bez włączania silnika) po 20 sekundach lampka zgaśnie czy będzie błyskać (5 razy) - ano, błyskała co znaczy, że "readiness codes are not set"...
czy można to samemu jakoś ustawić czy muszę dać się skroić ASO na 200PLN'ów...
Wszelkie pomysły miło widziane....
aha, Hania 2005 coupe LX 1,7 US.

Pati_crx
04-03-08, 23:23
A może nie podpięli lambdy ??

cichy-w-wa
05-03-08, 09:50
niby wszystko jest podpięte... kostki poskładane razem (przecież, jakby źle włożyli to by się nie zapieło) a poza tym nic innego nie rozpinali/wypinali...

skolopendra
05-03-08, 10:52
robili mi wydech (wymiana uszczelki
nie wykluczone ze jednak poszedł jakiś impuls elektryczny na kompa

spawali coś?

cichy-w-wa
05-03-08, 14:15
coś tam spawali.... ale odpieli akumulator...

can
06-03-08, 17:10
a kata ruszali albo cos?

btw czemu Cie nie ma w Nasze Hondy ani na spotach :D

cichy-w-wa
06-03-08, 20:13
kata nie ruszali... jutro jade do aso niech zobacza i powiedza... trudno... kasa pojdzie sie kochac ale chociaz bede wiedzial co sie dzieje....
bo musze zrobic zdjecia swojej Hani w sukni wyjsciowej :) czekam na slonce
a na spot sie przymierzam... ostatnio mam troche wiecej czasu wiec moze w nastepna srode mi sie uda... mam nadzieje - arkadia o 19? tylko gdzie jakbys mogl napisac

ps. co do wyniku aso dam znac jutro.. mam nadzieje, ze to nie sonda..

can
06-03-08, 22:55
żółte -2 o 19 w kazda srode. Badz, bo EM2 jest naprawde *****iscie malo i kazda jedna sie liczy :)

Planujemy tez ustawic sie z Pati_crx na jakis trolling/photo seszyn... moze dolaczysz to bedziesz mial co na forum wrzucic?

cichy-w-wa
09-03-08, 19:25
no to podsumowanie...
byłem w ASO, zdiagnozowali, że to chyba sonda (pierwsza)... grzebali kolejne pół godziny, i że jednak druga nie pierwsza... po kolejnej godzinie wyasowali błąd i powiedzieli, że jeżeli kontrolka się znów zapali to to na pewno sonda i będzie trzba ją wymienić....
skasowali 150PLN i już... jak na razie nic się nie pali więc liczę na to, że komputer zgłupiał i dlatego nie dawał wykasować błędu...
finał pozytywny (bo nowa sona to ~1000PLN).
a co do środy to chętnie się pojawię...

Leeo
09-03-08, 21:47
cichy-w-wa, mam nadzieje, ze wystarczy i bedzie juz ok :) Bo ciekawe czy sonda taka sama jak europejska :)

Przyjedz do arkadii i pokaz fanom europejskiego EM2 co znaczy EM2 po lificie nawet z USEJ :D

Pati_crx
10-03-08, 10:44
I przy okazji zobaczymy z ilu em2 po lifcie było składane :P

cichy-w-wa
10-03-08, 12:10
właśnie sie umawiam z Patim na środę więc będę w arkadii :) a czy Ty Leeo również będziesz? aha i jeszcze ciekawe czy Can się pojawi :) wtedy będzie nas więcej :)

aha... a moja Hania nie jest składana :box: w całości przyjechała :)

can
10-03-08, 15:04
pewnie ze sie pojawie, ustaw sie z nami dzisiaj na sesje zdjeciowa:)

Leeo
10-03-08, 16:08
kurde, tez bym wpadl :/ ale troche daleko jak na spota ;) Moze kiedys jak brata odwiedze w wawie, to sie pojawie..

Aha, moja hania tez nie skladana :) W Polsce praktycznie od nowosci u moich bliskich znajomych jezdzila, zreszta, co bede gadal, zobaczycie sami jak sie kiedys spotkamy :) Fajnie by bylo, bo akurat 2x czarna coupe i 2x niebieska coupe, fotki bylyby miodzio...