PDA

Zobacz pełną wersję : Przeciekajace nadkola/bagażnik

devin1995
16-10-13, 16:18
Witam , mam taki problem ponieważ dostaje mi sie lekko woda do "bagaznika" gdy na dworze jest mokro. Tylko jest taki problem ze woda dostaje sie jakby z nad kola do bagaznika i mam pytanie czy nie wiecie co moze byc tego przyczyna , gdzie moze brakowac uszczelnienia?
Pozdrawiam

probestic
16-10-13, 16:42
Twoje nadkola, Twój bagażnik ... otwórz, zajrzyj, poszukaj. Nam, przez internet jest jest raczej ciężko :]

A tak serio, to może być korozja pod zderzakiem nawet na łączeniu blachy i może Ci się lać do środka. Może po uszkodzonej uszczelce lać się tak, że będziesz miał złudzenie, że to "z dołu" auta.

Jeśli to od strony kierowcy, to pod zderzakiem masz schowany "wylot powietrza" - tamtędy może Ci się lać.

devin1995
16-10-13, 20:00
Leje sie to od śrub w bagażniku nad kołami. Tzn koło śrub jak jest ta okleina to z pod niej. Da rade to samemu konserwowac czy cod spodu do mechanika trzeba?

nikog0
16-10-13, 22:48
Ściąg okleinę i zobacz. U siebie miesiac temu wlewałem olej pełzający w te wszystkie szczeliny i miejsca o których mówisz i nie sądzę żeby tam gdzieś woda się zlewała, chyba że masz dziury od rdzy, ale nie sądze. Prędzej zlewa Ci się od góry przez uszkodzoną uszczelkę albo koło kloszów lamp.