Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zegar cisnienia oleju DEPO PK padł

birchie
14-10-13, 11:29
Witam!

Mam problem z zegarem cisnienia oleju DEPO PK. Kupiłem go przy okazji remontu silnika. Po odpaleniu pochodził 4 dni i padł. Zero reakcji. Odesłałem go na gwarancji. Sklep wymienił go na nowy. Jako, że nie miałem już założonego czujnika (odsyłałem go w komplecie w związku z reklamacją), zegar został podłączony (zgodnie z instrukcją, przy czym Ignition pociągnąłem przed dodatkowy włącznik na desce), lecz nie był używany . Raz tylko odpaliłem go, żeby nauczyć się ustawiania podswietlenia i alarmu. Wczoraj chciałem pokazać znajomemu procedurę startową zegara, a tu lipa! Jedyna oznaka życia- to pojedyncze mrugnięcie czerwonej kontrolki w momencie odpalania silnika. Nie ma żadnych skoków napięcia- sprawdzałem wszystko woltomierzem.

Czy ktos spotkał się z czyms podobnym? Proszę o pomoc. Obawiam się, że sklep nie wymieni mi drugi raz zegara i zwalać będą na moje błędy w podłączeniu lub wadliwą instalacje elektryczną auta.

DIAMENT
14-10-13, 12:28
Witam :) oddaj na gwarancję poraz kolejny :) jeśli to porządna firma a na taką wygląda to muszą wymienić:)

birchie
14-10-13, 13:05
oddaj na gwarancję poraz kolejny jeśli to porządna firma a na taką wygląda to muszą wymienić

Dzwoniłem do sklepu i odpowiedzieli mi, zgodnie z tym co przewidywałem, że wina leży w aucie. Jest opcja odesłania bezposrednio do producenta, niemniej potrwa to trochę czasu i nie chciałbym, żeby koszta tej operacji przedrożyły mi wartosć zegara...

DIAMENT
14-10-13, 20:10
Mhmm to ciekawe, może by dac do jakiegoś elektronika czy coś, ktoś kto się tym specializuje i co by naprawił i może zdiagnozowal przyczynę;-)