Zobacz pełną wersję : Zapala się check engine w czasie przyśpieszania + video diadnostyka
Moim Civicu czasami podczas przyśpieszania zapala się chceck engine, zawsze w okolicach 80km/h, niezależnie od biegu. Ato jest po swapie z D16Y7 na D15B JDM, fabryczny komp P08, bez przeróbek. Robiłem dziś samodiagnostykę i wyszedł chyba błąd 21(ABS???), ale pewien nie jestem (wrzucam video). Liczę na waszą pomoc.
http://www.youtube.com/watch?v=PQw_e5BYqk0&feature=youtu.be
daniel3808
14-10-13, 20:04
To są raczej błędy 20 oraz 1
1 to sonda Lambda - do sprawdzenia, 20 - Elektroniczny czujnik obciążenia lub jego obwód, co to za czujnik???
Wiele osób wspomina że błąd 20 należy zwyczajnie olać (ma to jakiś związek z "hamerykańskimi" wersjami kompów?) - ewentualnie sprawdź naciąg paska alternatora i przewody masowe.
Wiele osób wspomina że błąd 20 należy zwyczajnie olać (ma to jakiś związek z "hamerykańskimi" wersjami kompów?) - ewentualnie sprawdź naciąg paska alternatora i przewody masowe.
Przewody masowe są świeżo wymienione, pasek alternatora jest ok, kompa mam japońskiego (chyba, że one też tak mają???)
Skup się na sondzie lambda, podmień może od jakiegoś znajomego pod siebie na chwilkę - i sprawdź czy błąd nie znika.