Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tonacy pasażer- czyli woda na podłodze

zeppelin
02-03-08, 22:32
Witam, mam mały problem, mianowicie chodzi o to zę zalewa mi podłoge od pasazera tylnego po prawej stronie ( tył i siedzienie z przodu ). Zdjałem podłoge i nic nie widac zadnej dziury, mozliwe zę jest to od bocznej- tylnej listwy?? bo tam jest jak by jeden zatrzaskułamany ? Albo są gdzies odpływy które mogły sie zatkać ?? moja Hania to jajko V

Pozdrawiam

Martuch
21-03-08, 10:13
W moim jajku dzieje się podobnie, ale cieknie jakby spod schowka z przodu na przednią wycieraczkę na podłodze. Dzieje się to zawsze po myciu lub przy topniejącym śniegu. Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale tam pod spodem jest jakiś element wentylatora w plastikowej, okrągłej obudowie. Mam wrażenie, że woda z zewnątrz się tam dostaje, a dalej kapie na podłogę. Czasem robi się z tego niezła kałuża!!!!! HELP

Martuch
21-03-08, 10:13
W moim jajku dzieje się podobnie, ale cieknie jakby spod schowka z przodu na przednią wycieraczkę na podłodze. Dzieje się to zawsze po myciu lub przy topniejącym śniegu. Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale tam pod spodem jest jakiś element wentylatora w plastikowej, okrągłej obudowie. Mam wrażenie, że woda z zewnątrz się tam dostaje, a dalej kapie na podłogę. Czasem robi się z tego niezła kałuża!!!!! HELP

zeppelin
21-03-08, 10:20
Dobrze kombinujesz to samo miałem. i okazało sie ze z pod szybia ( ten plastik czarny) tam miałem zatkany odpływ i uszczelki były sparciałe. Zdjąłem to uszczelniłem i przetkałem te kanaliki i jest wszystko gitara już.

zeppelin
21-03-08, 10:20
Dobrze kombinujesz to samo miałem. i okazało sie ze z pod szybia ( ten plastik czarny) tam miałem zatkany odpływ i uszczelki były sparciałe. Zdjąłem to uszczelniłem i przetkałem te kanaliki i jest wszystko gitara już.

Egon
21-03-08, 13:00
moze tez byc taka sprawa ze w podlodze sa takie plastikowo gumowe korki ktore sa zaslepkami na otwory w podlodze moze przez nie ci leci bo mi wllasnie przez nie lecialo zakleilem je i jest susza :)

Egon
21-03-08, 13:00
moze tez byc taka sprawa ze w podlodze sa takie plastikowo gumowe korki ktore sa zaslepkami na otwory w podlodze moze przez nie ci leci bo mi wllasnie przez nie lecialo zakleilem je i jest susza :)

zeppelin
21-03-08, 13:53
U mnie to sprawdziłem ( woda lała sie jak auto stało wiec nie było takiej opcji :)

zeppelin
21-03-08, 13:53
U mnie to sprawdziłem ( woda lała sie jak auto stało wiec nie było takiej opcji :)

Martuch
25-03-08, 10:11
okazało sie ze z pod szybia ( ten plastik czarny) tam miałem zatkany odpływ i uszczelki były sparciałe. Zdjąłem to uszczelniłem i przetkałem te kanaliki i jest wszystko gitara już

Nie wiem, czy będę umiała to sama zdemontować i sprawdzić, ale dzięki za potwierdzenie mojego tropu.
Pozdrawiam!

stashek
04-06-08, 00:12
Własnie dzisiaj miałem to samo, woda na gumowym dywaniku pasażera. Zlokalizowałem że wycieka z srubek obudowy wentylatora pod schowkiem. Odkreciłem go i było tam wilgotno i w tym kanale dolotowym tez. Moje pytanko takie? Jak udrożnic odpływy i ew. co sprawdzic?

pacha
04-06-08, 00:19
Ja tez miałem podobnie..u mnie problem tkwił w nieszczelnie wklejonej szybie przedniej..gdzieś w okolicy uszczelek puszczało i woda zbierała sie pod nogi pasazera.Po wymianie szyby przedniej ktura sie stłukła:-) problem ustąpił....

stashek
04-06-08, 09:05
Własnie u mnie woda nie wlewa sie przez uszczelke szyby tylko przez obudowe wentylatora, patrzyłem za schowkiem czy tam nie spływa spod szyby albo gdzies i nie ma tam wody. Ewidentnie z tego wentylatora

ivan667
05-06-08, 14:13
tu co prawda od anglika ale u nas tak samo jest, prawie, rozwiazanie problemu http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=18492&start=0