Zobacz pe³n± wersjê : hamulce ty³ d16z6
jakie hamulce by³y montowane z ty³u w hondzie civic 5g z silnikiem d16z6, a z przudu by³y tarcze 262 czy 242mm?? sorki jezeli to by³o na forum ale nigdzie nie moze tego znale¼c:P
jak byl abs to tarcze 262 i z tylu tarcze a jak nie ma abs to 242 i bebny ale reki uciac nie dam. ja mam abs i mam 262 + tarcze tyl
kazde d16z6 mialo tarcze z tylu - nie wazne czy mialo abs czy tez nie
a przednie to fakt: albo 262 mm z ABS-em albo 242 mm bez ABS-u o czym sie dowiedzilem calkiem niedawno :d a myslalem ze tylko mialo 242 mm na przodzie.
a ja mam bêbny w d16z6 ej1, wiêksze ni¿ mia³em np w d15z1 ... i niby to niejest seria?
ja mam d16z6 i mam tarcze z ty³u
a ja mam bêbny w d16z6 ej1, wiêksze ni¿ mia³em np w d15z1 ... i niby to niejest seria?
masz wszystko jak nalezy, EJ1 (2D )nigdy nie mialo z tylu tarcz ( tylko 3D i 4D )...za to z przodu masz tarcze 262mm
masz wszystko jak nalezy, EJ1 (2D )nigdy nie mialo z tylu tarcz ( tylko 3D i 4D )...za to z przodu masz tarcze 262mm
Nie do konca bo ja mam :d . Wersja z absem ma z przodu tarcze 262 i z tylu tez tarcze, czyli w zasadzie jak w VTI. I napewno tak jest w serii
niestety nie jest to regu³a.
pewne jest ¿e:
2d: przod 262, ty³ bêben. (ABS i nieABS)
3d/4d: przod 262, tyl tarcza (ABS)
3d/4d: przod 240, tyl tarcza (nieABS)
wystêpowanie tarcz z ty³u w 2d z ABS to kwestia rynku. jak s± to siê cieszyæ, ale nie jest to jaka¶ regu³a i pewnik.
W sumie moze i tak. W ej1 na rynek usa z abs nie spotkalem sie jeszcze z bebnami z tylu.