Zobacz pełn± wersję : Elektryczne szyby
Witam, mam problem z elektryczn± szyb± w lewych drzwiach, mianowicie nie zasuwa się, i mechanizm dziala, ale tak jakby ta szyba wypadla z niego...
Nie znam sie dokładnie wiec, moge Ľle domniemywać, Prosze o jakies rady co zrobić, lub chociaz jak zdj±ć tapicerke z drzwi, bo mam z tym problem.
Co to znaczy tak jakby szyba wypadła z niego? nie przesuwa się w prowadnicach, odstaje?
Jak jedziesz po dziurach to się telepie?
Tapicerkę z drzwi ¶ci±gniesz po uprzednim wykręceniu 3 wkrętów, 2 stalowych i plastikowego, reszta na zaczepach, ale o tym już było :szukaj:
Jak sobie poradzisz obniż szybę prawie na dół, podwiń folię i zobaczysz ¶ruby mocuj±ce szybę do mechanizmu, sprawdĽ czy się nie poluzowały, je¶li tak dokręć z czuciem(nakrętki s± zatopione w plastiku)
witam!
zeby zdjac tapicerke z drzwi musisz odkrecic dwie srubki, jedna trzyma plastikowa oslonke klamki, kolejna jest przy plastiku do zmiany zamykania i zasówania szyby, odkrecasz to wyciagasz wypinasz kostke, z klamki tez sciagasz ta oslonke, nastepnie sciagasz z glosnika oslonke, i podrywasz tapicerke od dolu, tzn szarpiesz ja tak z wyczuciem(ona jest na takich zatrzaskach), jak dol sie odepnie to wysowasz ja do gory i powinna wyjsc. Co do szyby to moze wylatywac przez to ze skrzywila sie prowadnica albo uszczelka jest wyrobiona ta ktora znajduje sie w niej, zeby wsadzic szybe do prowadnic odkrecasz ja od mechanizmu( musisz ja wczesniej spuscic ponizej polowy zeby sie dostac do srubek) wsadzasz najpierw lewa strone szyby w prowadnice na poziomie polowy drzwi a pozniej ta strona szyby od lusterka wsowasz ja od samego dolu, przykrecasz do mechanizmu i powinna dzialac, jak Ci wylatuje dalej to musisz wymienic uszczelki albo nie opuszczac jej do samego dolu :) pozdro