Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zaspawanie tylnej klapy( rejestracja w zderzak)Civic Vgen HB

cbool67
02-03-08, 13:24
witam. Chcę zaspawac sobie tylna klape i wstawic rejestracje w zderzak. Mam pytanie jak rozwiazac sprawe z rejestracja w zderzaku. Jak przerobic zderzak aby ładnie to wszystko grało. Czy wstawic jakas ramke z innego samochodu. Prosze o opinie i zdjęcia. Pozdrawiam.

Hikiel
02-03-08, 13:28
Blagam, nie rob tego.

HOMASZEK
02-03-08, 13:45
nie rób tego nie warto i tak po pewnym czasie dojdziesz do wniosku że nie warto było !!

shantillas
02-03-08, 15:34
:moja glowa: O majn gad...za takie opcje powinno się autko rekwirować i w zamian dawać golfa 3 co by Hondzia nie ucierpiała.

Ps. jak już Ci zależy na takiej klapie to poszukaj na forum ludzi, którzy mają taką i chętnie zamienią się na oryginalną.

muzammil
02-03-08, 15:58
koledze chyba niekoniecznie chodzilo o wasze opinie na temat tego projektu...
zadal calkowiecie inne pytania, dlaczego wiec tworzycie OT?? W taki wlasnie sposob z forum robi sie smietnik, na ktorym nie mozna znalesc rzeczowych i fachowych odpowiedzi na zadane pytania. Zachowajcie swoja opinie dla siebie i pomozcie koledze jesli jestescie w stanie( osobiscie jestem calowicie przeciw takim modyfikacjom ale nikogo to w tym temacie nie obchodzi i niech tak zostanie).
Fakt, kolega prosi o opinie ,ale to sie odnosi do ramki w zderzaku a nie ogolnego projektu zaspawania klapy.
Nigdy czegos takiego nie robilem, ale mysle zebys moze pokombinowal jak tu wpasowac ta ramke z klapy w zderzak(masz juz gotowe osiwetlenie tablicy-pozostaje tlyko kwestia zgrania tego ze zderzakiem).

Jarek104
02-03-08, 17:24
no dokładnie, średnio zdolny lakiernik Ci to zrobi, a już na pewno każdy plastikarz.. Też uważam, że jeśli już musisz to zrobić, to najlepiej wykorzystać seryjną ramkę pod tablicę z oświetleniem, można ją co najwyżej troszkę podciąc od dołu, żeby była mniejsza

Blend
02-03-08, 21:17
W hb cała klapa jest metalowa i niema tak jak w coupe i sedanie plastikowej ramki na rejestracje. Najlepiej byłoby wyciąć z innego zderzaka to wgłębienie na tablice i wspawać do hondowego. Problem jednak polega na tym że żeby to zrobić porządnie (wspawać) zderzak dawca powinien być z tego samego materiału co w hondzie, bo inaczej to tylko jakaś rzeżba ze śrubkami, nitami, laminatem i kupą szpachli (na szczęście w hondach zderzaki są z PP, który jest popularny w śród innych producentów).

cbool67
02-03-08, 21:58
a czemu jestescie tak przciwko tej klapie. Jutro zamieszcze zdjecia takiej fajnej hondy z ta klapa. Naprawde super to wyglada. Prosilbym o opinie osoby ktora ma tak zrobiony samochod. Ewentualnie czy znacie kogos kto na tym forum ma tak zrobione, bo nie moge nikogo znalezc.

Hikiel
02-03-08, 22:16
Ewentualnie czy znacie kogos kto na tym forum ma tak zrobione, bo nie moge nikogo znalezc.

Jest kilka osob ale ich grono sie zmniejsza bo zle to wyglada ziomie. Ale w koncu Tobie ma sie to podobac. Jamal mial u siebie tak zrobiona klape wiec zagadaj do niego to Ci powie co i jak.

mellucci
03-03-08, 11:32
ja sie mogie zamienic za seryjna klape a oddam zaspawana z tyłu :) ;>

cbool67
03-03-08, 21:57
ja sie mogie zamienic za seryjna klape a oddam zaspawana z tyłu :) ;>a czemu chcesz sie zamienic??

mellucci
04-03-08, 08:40
cbool67, bo kupilem juz z taka klapa i mi sie zbudzilo i to troche wiocha bije przyznam sie... :speszony:

woPo
04-03-08, 09:21
Dokładnie, mod dobry do Golfa :aloha:

mellucci
04-03-08, 09:28
woPo, o calibrze tez zapomniałes wspomiec :aloha:

zieloo007
04-03-08, 11:05
Po prostu: nie rób tego - niszczysz sylwetkę i dobre imię Hani :(

cbool67
04-03-08, 20:58
chce kupic cala klape i ewentualnie ja zaspawac. Stara strsznie zgnita:/ tez wam tak hania gnije? klapa tył , nadkola, doł drzwi.

zieloo007
04-03-08, 21:06
No niestety taka przypadłość naszych autek

Reperaturki zrobiłem, klapę tylną też a po zimie odkryłem dół drzwi :/

Lcfr
04-03-08, 21:17
chce kupic cala klape i ewentualnie ja zaspawac. Stara strsznie zgnita:/ tez wam tak hania gnije? klapa tył , nadkola, doł drzwi.
Nie rób tego
Kup zdrową klapę i zabezpiecz porządnie to wytrzyma troszkę... (przeważnie ruda się pojawiała sie na klapie - w 5 gen - dopiero po 9-10 latach wiec w sumie nie tak mało i przeważnie dlatego, że w klapie nie ma zabezpieczenia tylko jest "sucho")
Co do spawania... Paskudnie sie to prezentuje w hondzie.. Do tego nawet w innych markach odchodzą ludzie od tego rozwiązania bo niesteą wieje"...

cbool67
05-03-08, 20:43
mam juz pewne plany co do tej klapy. Pochwale sie niedlugo zdjeciami. Pozdrawiam:)

[ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 ]
mam zdjecia zaraz wrzycę na serwer