Zobacz pełną wersję : Zaspawanie tylnej klapy( rejestracja w zderzak)Civic Vgen HB
witam. Chcę zaspawac sobie tylna klape i wstawic rejestracje w zderzak. Mam pytanie jak rozwiazac sprawe z rejestracja w zderzaku. Jak przerobic zderzak aby ładnie to wszystko grało. Czy wstawic jakas ramke z innego samochodu. Prosze o opinie i zdjęcia. Pozdrawiam.
nie rób tego nie warto i tak po pewnym czasie dojdziesz do wniosku że nie warto było !!
shantillas
02-03-08, 15:34
:moja glowa: O majn gad...za takie opcje powinno się autko rekwirować i w zamian dawać golfa 3 co by Hondzia nie ucierpiała.
Ps. jak już Ci zależy na takiej klapie to poszukaj na forum ludzi, którzy mają taką i chętnie zamienią się na oryginalną.
koledze chyba niekoniecznie chodzilo o wasze opinie na temat tego projektu...
zadal calkowiecie inne pytania, dlaczego wiec tworzycie OT?? W taki wlasnie sposob z forum robi sie smietnik, na ktorym nie mozna znalesc rzeczowych i fachowych odpowiedzi na zadane pytania. Zachowajcie swoja opinie dla siebie i pomozcie koledze jesli jestescie w stanie( osobiscie jestem calowicie przeciw takim modyfikacjom ale nikogo to w tym temacie nie obchodzi i niech tak zostanie).
Fakt, kolega prosi o opinie ,ale to sie odnosi do ramki w zderzaku a nie ogolnego projektu zaspawania klapy.
Nigdy czegos takiego nie robilem, ale mysle zebys moze pokombinowal jak tu wpasowac ta ramke z klapy w zderzak(masz juz gotowe osiwetlenie tablicy-pozostaje tlyko kwestia zgrania tego ze zderzakiem).
no dokładnie, średnio zdolny lakiernik Ci to zrobi, a już na pewno każdy plastikarz.. Też uważam, że jeśli już musisz to zrobić, to najlepiej wykorzystać seryjną ramkę pod tablicę z oświetleniem, można ją co najwyżej troszkę podciąc od dołu, żeby była mniejsza
W hb cała klapa jest metalowa i niema tak jak w coupe i sedanie plastikowej ramki na rejestracje. Najlepiej byłoby wyciąć z innego zderzaka to wgłębienie na tablice i wspawać do hondowego. Problem jednak polega na tym że żeby to zrobić porządnie (wspawać) zderzak dawca powinien być z tego samego materiału co w hondzie, bo inaczej to tylko jakaś rzeżba ze śrubkami, nitami, laminatem i kupą szpachli (na szczęście w hondach zderzaki są z PP, który jest popularny w śród innych producentów).
a czemu jestescie tak przciwko tej klapie. Jutro zamieszcze zdjecia takiej fajnej hondy z ta klapa. Naprawde super to wyglada. Prosilbym o opinie osoby ktora ma tak zrobiony samochod. Ewentualnie czy znacie kogos kto na tym forum ma tak zrobione, bo nie moge nikogo znalezc.
Ewentualnie czy znacie kogos kto na tym forum ma tak zrobione, bo nie moge nikogo znalezc.
Jest kilka osob ale ich grono sie zmniejsza bo zle to wyglada ziomie. Ale w koncu Tobie ma sie to podobac. Jamal mial u siebie tak zrobiona klape wiec zagadaj do niego to Ci powie co i jak.
ja sie mogie zamienic za seryjna klape a oddam zaspawana z tyłu :) ;>
ja sie mogie zamienic za seryjna klape a oddam zaspawana z tyłu :) ;>a czemu chcesz sie zamienic??
cbool67, bo kupilem juz z taka klapa i mi sie zbudzilo i to troche wiocha bije przyznam sie... :speszony:
Dokładnie, mod dobry do Golfa :aloha:
woPo, o calibrze tez zapomniałes wspomiec :aloha:
Po prostu: nie rób tego - niszczysz sylwetkę i dobre imię Hani :(
chce kupic cala klape i ewentualnie ja zaspawac. Stara strsznie zgnita:/ tez wam tak hania gnije? klapa tył , nadkola, doł drzwi.
No niestety taka przypadłość naszych autek
Reperaturki zrobiłem, klapę tylną też a po zimie odkryłem dół drzwi :/
chce kupic cala klape i ewentualnie ja zaspawac. Stara strsznie zgnita:/ tez wam tak hania gnije? klapa tył , nadkola, doł drzwi.
Nie rób tego
Kup zdrową klapę i zabezpiecz porządnie to wytrzyma troszkę... (przeważnie ruda się pojawiała sie na klapie - w 5 gen - dopiero po 9-10 latach wiec w sumie nie tak mało i przeważnie dlatego, że w klapie nie ma zabezpieczenia tylko jest "sucho")
Co do spawania... Paskudnie sie to prezentuje w hondzie.. Do tego nawet w innych markach odchodzą ludzie od tego rozwiązania bo niesteą wieje"...
mam juz pewne plany co do tej klapy. Pochwale sie niedlugo zdjeciami. Pozdrawiam:)
[ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 ]
mam zdjecia zaraz wrzycę na serwer