Zobacz pełną wersję : Swap dołu z d13b2 do głowicy d15b7 ??? jaki pasek ?
davinci1991
08-10-13, 22:53
witam
moze orientuje sie ktos w temacie jaki pasek lepiej załozyc od 1,3 czy 1.5 ?:D
w d15b7 wali panewka i mam zdrowy doł d13b2 z pewnoscia pasuje jak to w d seri ;) a przy okazji dopreze troszke ;)
tylko pozostaje kwestia paska... i moze czegos jeszcze o czym nie wiem ;)
prosze o pomoc ;)
W temacie o minime masz opisane wszystko. Są dwa obszerne tematy dot takich modyfikacji. I swoją drogą to nie wydaje mi się żeby glowica od b7 doprezyla d13
Dokładnie, głowica z b7 nie dopręży d13 bo ma identyczne komory, a jeśli chodzi o pasek (rozrządu?) to też jest taki sam w obu silnikach, 106 zębów.
Ale chyba d13 ma inne tloki i to dol w tym momemcie doprpezy troche .
Ale zrozum że głowice są takie same... :rolleyes:
Wyjdzie taki stopień sprężania jak w zwykłej d13, a nie wiem jaki tam jest, możliwe że wyższy niż w b7
edit , jednak mniejsza kompresja bedzie roche 9;0 ma d13 a d15 9;3 ..:P
dol d13b2 i gora d15b7 to nie minime, zacznijmy od tego :D jak chcesz sprezanie zwiekszyc to planowanie glowicy + cienka uszczelka.
teorytycznie to jest minime bo wymusza zmiane na wtrysk. tylko nie wiem czy wlascicel o tym wie? tzn niby nie wymusza, ale zabawa w elektryczne pompki paliwa itp to sie mija z celem...
lepiej chyba zalozyc juz seryjna glowice od 1.3. no chyba ze naprawde mowimy o przejsciu na wtrysk.
teorytycznie to jest minime bo wymusza zmiane na wtrysk. NIE.
Minime to zalozenie glowicy sohc vtec.
teorytycznie to jest minime bo wymusza zmiane na wtrysk. tylko nie wiem czy wlascicel o tym wie? tzn niby nie wymusza, ale zabawa w elektryczne pompki paliwa itp to sie mija z celem...
lepiej chyba zalozyc juz seryjna glowice od 1.3. no chyba ze naprawde mowimy o przejsciu na wtrysk.
aLE ON mial wczesniej d15b7 ... wiec nie przechodzi na wrysk pelny bo juz go mial wczesniej, poprostu podmienia sam dol...
w d15b7 wali panewka i mam zdrowy doł d13b2
davinci1991
09-10-13, 15:48
aLE ON mial wczesniej d15b7 ... wiec nie przechodzi na wrysk pelny bo juz go mial wczesniej, poprostu podmienia sam dol...
wkoncu ktoś zrozumiał moje wypociny ;) wiem co to minime bo sam mam i złozyłem. mam d15b7 i do tego zakłądam doł d13b2 , chodzi tylko jaki pasek załozyc zeby to wspołgrało dobrze ;)
pomylilo mi sie, tak czy inaczej wychodzi na to samo jesli chodzi o zmiane glowicy. nie doprezy to nic a nic.
davinci1991
09-10-13, 21:59
nie chcem nic doprezac ;) po prostu mam w garazu walajacy sie doł d13 ;) po co mam szukac i wydawac kase na d15 skoro d13 podejdzie :D
zanim załozyłem post mogłem sprawdzic iż pasek do d13b2 i d15b2/b7 jest taki sam :) dziękuje dobranoc :D