Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D16Y7 problem z obrotami na gazie po umyciu auta

Genax
08-10-13, 20:56
Kilka dni temu umyłem sobie samochód i niestety w nocy spadła temperatura i to mocno. Na następny odpalając auto robiło się zwarcie. Kręciłem i po chwili przestawało kręcić (kluczyk ciągle był w pozycji odpalania) i po dwóch sekundach zaczął znowu kręcić. Dopiero za 3-4 razem udawało mi się odpalić. Na dzień dzisiejszy auto odpala normalnie lecz mam problem na gazie ponieważ nawet na rozgrzanym silniku na biegu jałowym auto praktycznie za każdym razem gaśnie jak nie dodam gazu. Wcześniej miałem tak jedynie na zimnym silniku lecz teraz dzieje się to nawet na ciepłym i akurat po umyciu auta także nie wiem czy to to. Po tej nocy właśnie zaczęło się to dziać. Instalacja jest starsza. TAK WIEM, ZE NIKT TU Z FUSÓW NIE WRÓŻY ale może mniej więcej ktoś wie co to może być :D

ambasador
09-10-13, 00:33
skoro wcześniej Ci gasł podjechałbym do gaziarza, ale jakiegoś mającego o tym pojęcie.... na ustawienie (przynajmniej podepnie pod kompa od gazu i może coś zobaczy, Błędów nie wywala i dzieje się tak tylko na gazie ? ewentualnie możesz z prostych rzeczy posprawdzać połączenia kabli i złączek np. przy przepustnicy ....

Genax
20-10-13, 18:53
Nie wywala żadnych błędów. Mam takie problemy jedynie na gazie. Na PB obroty na luzie wskakują od razu na 1000-1100. Trochę za wysoko