Zobacz pełną wersję : Przed i po lift VIII-roznice
kristiano7
08-10-13, 17:50
Witam,
Jest może gdzies jakis spis rzeczy ktore sie różnią w wersjach przed i po liftowych ?
Albo poprostu wypisujmy tu swoje uwagi jakie mielismy okazje zauwazyc. Poniewaz mialem dzis okazje przejechac sie Civiczkiem z '11 i jest roznica w zamkaniu glupich drzwi. I czy dalo by rade jakos takowe zmiany wprowadzic w wersjach przedliftowych we wlasnym zakresie :).
A jaka to różnica z tym zamykaniem drzwi?
kristiano7
08-10-13, 23:02
zamykaja sie tak mniej 'masywnie' , ale chodzi mi o caloksztalt roznic przed i po.
Chyba ze przed liftem nie były głupie a po lifcie są.
kristiano7
08-10-13, 23:04
Chyba ze przed liftem nie były głupie a po lifcie są.
gluupie?
No tak napisales, ze jest roznica w zamykaniu glupich drzwi.
kristiano7
08-10-13, 23:14
chodzilo mi o to , ze takie duperele sa pozmieniane, wlasnie nawet zamykanie drzwi. jakies konkrety bo troche zaczynami spamowac.
Przed i poliftowe różnią się grillem,lampami tylnymi + lampą na klapie, listwami..
butler.gdansk
09-10-13, 05:54
W skrócie... Pewnie jeszcze coś ominąłem
W polifcie w komputerze jest zintegrowany moduł czujników parkowania oraz czujnik ciśnienia opon, jest gniazdo USB, obsługa bluetooth została rozbudowana, inny materiał na tapicerce, "srebrne" dodatki są ciemniejsze, panel wokół obrotomierza już nie rysuje się od samego patrzenia bo zrobili go matowego.
W wersji z ksenonami jest możliwość wyłączenia spryskiwania świateł, wcześniej tego nie było.
O zewnętrznych różnicach już było mówione.
W polifcie w komputerze jest zintegrowany moduł czujników parkowania oraz czujnik ciśnienia opon
Ah zapomniałem o tym że w poliftowej na decde wyświetla się jak blisko jesteś , a przed liftem jest na samym tyle ( w lusterku wstecznym trzeba patrzeć) , ale czy ciśnienie opon każda miała ? U mnie się nic nie pokazuje.
butler.gdansk
09-10-13, 10:33
Ten czujnik ciśnienia opon reaguje prawdopodobnie w przypadku kiedy ABS albo VSA wyczuwa różnicę w prędkości obrotowej kół.
Mam przedlifta więc nie mam zbyt wiele do powiedzenia, ale wydaje mi się że można włączać/wyłączać tą funkcję.
Ja mam przed i po , ale właśnie tego ciśnienia opon nie widziałem.
Jak właczasz zapłon to na chwile zapala sie żółta kontrolka z symbolem opony i wykrzyknikiem w środku jest ona w skrajnym górnym prawym rogu wyswietlacza
Nie wiem jak jest w 5D,ale w nadwoziach 3D po lifcie są dodatkowe uszczelki na drzwiach od spodu,przedlifty tego nie miały
kristiano7
09-10-13, 14:04
Nie wiem jak jest w 5D,ale w nadwoziach 3D po lifcie są dodatkowe uszczelki na drzwiach od spodu,przedlifty tego nie miały
Masz takie poliftowego 3d? Moglbys wrzucic jakas fotke ba to wyglada ?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)
Jak właczasz zapłon to na chwile zapala sie żółta kontrolka z symbolem opony i wykrzyknikiem w środku jest ona w skrajnym górnym prawym rogu wyswietlacza
Przyglądnę się przy najbliższej okazji :) Dzięki
ostatnio próbowałem się dogadać z zestawem głośnomówiącym i miałem instrukcję od polifta. Różnica taka, że w przedlifcie nie widać kto dzwoni (wyświetla się TEL) i nie można przeglądać książki z nr telefonów na ekranie nawigacji.
Przed i poliftowe różnią się grillem,lampami tylnymi + lampą na klapie, listwami..
W polifcie w komputerze jest zintegrowany moduł czujników parkowania oraz czujnik ciśnienia opon, jest gniazdo USB, obsługa bluetooth została rozbudowana, inny materiał na tapicerce, "srebrne" dodatki są ciemniejsze, panel wokół obrotomierza już nie rysuje się od samego patrzenia bo zrobili go matowego.
W wersji z ksenonami jest możliwość wyłączenia spryskiwania świateł, wcześniej tego nie było.
w poliftowej na decde wyświetla się jak blisko jesteś , a przed liftem jest na samym tyle ( w lusterku wstecznym trzeba patrzeć)
Coś ktoś jeszcze ma? Czy mógłby ktoś zrobić z tego małe kompedium ładnie to obrabiając, podsumowaując? myśle, że wieele osób by zaczęrpnęło z tego wiedzy czy to przy szukaniu auta dla siebie czy przy modyfikacjach oraz ogólnej wiedzy :) Tutaj szczególnie wielki uśmiech od osób które mają wersje przed i po lifcie mogące podeprzeć wypowiedzi zdjęciami :)
i czy w polifcie zrobili coś z uszczelnieniem tego plastikowego podszybia, do którego w przedlifcie napycha się pełno igieł z modrzewia i innego syfu?
i czy w polifcie zrobili coś z uszczelnieniem tego plastikowego podszybia, do którego w przedlifcie napycha się pełno igieł z modrzewia i innego syfu?
nie