PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym zamkiem!

lukoz
29-02-08, 22:57
Witajcie!
Mam problem z centralnym zamkiem. Gdy zamykam samochód z pilota od autoalarmu lub kluczykiem w zamku, centralny zamyka wszystkie drzwi jak należy i odrazu otwiera je. Tak samo jest gdy zamykam drzwi od środka. Nie zawsze się tak dzieje, dopiero niedawno się zaczęło, bez powodu. Pierwszy raz zamykając pilotem alarm uzbroił się, a drzwi zamknąłem z kluczyka. Dzisiaj zamykając z pilota alarm już się nie uzbroił, a centralny nawet nie chciał się zamknąć z kluczyka. Poradźcie, CO ROBIĆ?
Dodam, że kilka razy wcześniej nie mogłem uruchomić alarmu pilotem - jak by nie działał. Ale to mogła być przyczyna słabego akumulatora. Chyba, że nie...

ppm702
01-03-08, 10:25
może to być spowodowane:
Mechanicznym przesunięciem cięgna siłownika master jeśli taki masz
mechanicznym uszkodzeniem czujnika w drzwiach kierowcy
uszkodzeniem instalacji elektrycznej między czujnikiem/siłownikiem master a sterownikiem

lukoz
01-03-08, 19:16
może to być spowodowane:
Mechanicznym przesunięciem cięgna siłownika master jeśli taki masz
mechanicznym uszkodzeniem czujnika w drzwiach kierowcy
uszkodzeniem instalacji elektrycznej między czujnikiem/siłownikiem master a sterownikiem
Poważnie brzmi... A gdzie tego szukać? Jak to sprawdzić?

skolopendra
01-03-08, 20:17
ja bym zaczął od wyregulowania cięgieł w drzwiach
bez rozebrania się nie obejdzie

ppm702
01-03-08, 21:32
jeśli nie masz pojęcia to jedź do elektryka. Sam więcej możesz popsuć niż naprawić. Poza tym nawet nie będziesz wiedział na co patrzeć

lukoz
01-03-08, 21:59
I chyba tak zrobię... Dzięki za pomoc!

Pitbull
09-04-08, 19:31
Samemu da rade zrobić, ja dzisiaj zamontowałem centralny na pilota no i tez ładnie zamykal wszystkie drzwi ale po sekundzie sie otwierały, okazało sie że źle zalożyłem cięgno w drzwiach kierowcy, wyegulowałem i teraz jest okej. Pozostało mi jeszcze podpiąc sie pod kierunkowskazy tylko nie wiem gdzie,

Wie ktoś? jakie kolory kabli itd??

Pozdrawiam