PDA

Zobacz pełn± wersję : wydech w EM2

can
29-02-08, 19:44
Jol,
Kto ma koncepcje... niby moge zrobic od podstaw wydech do mojego em zwei, ale chcialem nabyc dedykowany. I teraz tak:

mam D17A8, a dedykowane wydechy (espelira, injen, invidia, tanabe, greddy i dc) s± tylko w dwoch wersjach = albo do amerykanskiego DX/LX (czyli D17A1 czyli nonvtec), albo do amerykanskiego EX (czyli D17A2 czyli vtecu).

D17A8 ponoc rozni sie od D17A2 tylko brakiem vteca, zas caly silnik a zatem tez kolektor i konstrukcja wydechu sa takie same. Dlatego ma 120 KM, a nie 115 tak jak D17A1, ktore ma zupelnie inny kolektor i wydech.

Potwierdza to rowniez instrukcja, bo opis i schematy ukladu wydechowego sa identyczne dla D17A8 i D17A2, a zupelnie inne w D17A1. To mam jeszcze rozebrac i pomierzyc wszystko, czy mzoe to juz dosc wiedzy i moge zaczac wydawac kase?

Dobra, to teraz pytanie. Od jakiej wersji wydech bedzie mi pasowal? od D17A1, D17A2, czy moze zaden?

Help mi geje bo sie tu frustruje...

Pati_crx
04-03-08, 13:12
Ja proponuje żeby¶ zakupił, a jak nie będzie pasował to odsrzedasz mi po niższej cenie :P

can
04-03-08, 15:10
hehe badz jutro - nawet suwmiarke przygotowalem, bedziemy mierzyc :) a tak powaznie to jesli masz cata w tym samym miejscu co ja, to kupuje wydech :D

BTW ty masz w koncu D17A9 czy D17A2, albo jaka jest roznica miedzy jednym i drugim w budowie etc?

Leeo
04-03-08, 20:05
ejj, to moze i ja sie zalapie jak ktoremus nie podpasuje :D hehe U mnie juz centralnie dobrze powinno byc jak wydech z USA i do d17a2 ;]

can
05-03-08, 00:30
no do A2 to on jest w koncu dedykowany. ale ciiicho sza bo gowno wyjdzie z tego :D

Leeo
05-03-08, 07:27
no zartuje przeciez, na pewno przypasuje !! W ASO mi mowili, ze mam inny wydech niz europa, ale pewnie nie czesto mogli goscic coupe d17a9, wiec pewnie porownywal do sedana z d16. Cos specu z ASO mowil, ze jest dodatkowa sonda na katalu, czy cos w tym rodzaju, teraz nie pamietam :/

No, to trzymam kciuki, zeby sie check nie palil o zamontowaniu ;)

skolopendra
05-03-08, 10:48
z ASO mowil,

masz drug± sondę za katem ,która to powiedzmy jest zbędna ,trudna do usunięcia bez symulatora i wrażliwa na przeróbki wydechu :)

Leeo
05-03-08, 14:47
nom, ale chyba wydechy w stanach dedykowane do mojego modelu i silnika sa tak skonstruowane, zeby po zamontowaniu takiego cuda nie palil sie check, prawda? :) W innym wypadku raczej malo osob porywaloby sie na zmiane.

can
16-03-08, 21:34
dobra... plan jest taki:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HKS-HI-POWER-REAR-EXHAUST-01-03-HONDA-CIVIC-ALL_W0QQitemZ200030379768QQcmdZViewItem?hash=item2 00030379768&_trksid=p3286.m20.l1116

co Wy na to? boje sie tylko zeby nie bylo za glosno, ale jak tego slucham na youtube to naprawde BRZMI :)

calego wydechu nie chce, bo mi sie ekhm ekhm ... nie przyda w przyszlych planach :)

teraz pytanie jak to sciagnac zeby bylo jak najtaniej :) who's got an idea?

Leeo
16-03-08, 22:14
wyglada na glosny ;)

A nie chcesz kupic wydechu od Leszka? On sprzedaje swoje EM2, wiec moze by sie wydechu pozbyl.. Wtedy moglby Ci wyslac... Z gazdzetami ze stanow, to niestety powazny problem.. Ryzyko, ze towar wpadnie na clo przerazalo mnie na tyle, ze mimo tego, ze moglem sciagnac fele bez zadnej prowizji nie zdecydowalem sie na to... Wydech tez nie maly, wiec taki uzywany od leszka bylby w sumie najlepszym rozwiazeniem, tylko, czy przypasuje od 115KM wersji...