Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytan kilka

leonidus
29-02-08, 19:33
Panowie i Panie. Jestem posiadaczek civica gen 8 eSka. Silnik 1.8 SOHC 140konikow. Auto nowe ale juz mysle o ewentualnych pprzerobkach, generalnie zalezy mi na zdecydowanym podniesieniu mocu. I tutaj nasuwa sie mnostwo pytan. czy kompresowac czy dokladac tubine, jezeli tak to czy potrzebne beda dodatkowe modyfikacje np walkow, glowic, dolotu, zawieszenia, hamolcow itd itd. ?
O jakim wzroscie mocy moge zakladac przy modyfikacji zarowno dolotem, turbina czy kompresorem ? I oczywiscie jaki w przyblizeniu bylby tego koszt.
pytan jest jak widac mnostwo i pewnie jeszcze wiecej odpowiedzi, chce sie zorientowac czy gra jest warta swieczki a jezeli tak to na jaki wydatek mam sie szykowac po okresie gwarancyjnym. Czy tez darowac sobie i kupic np gen 6 i tam modyfikowac.

Z gory dziekuje za wszelkie wyjasnienia i info.

cypis007
01-03-08, 10:33
darowac sobie i kupic np gen 6 i tam modyfikowac.

A lex
01-03-08, 11:48
albo kupić 'eRke' i bez wiekszych zmian sie obędzie :agent:

leonidus
01-03-08, 23:30
gdybym mial kase to kupilbym erke ale droga skubana. takze mysle o jakis modach do tej, praktycznie nie rozni sie niczym oprocz mocy. stad mam dylemat czy isc w mody eski czy kupic 2 hondzie i ja juz szykowac stricte wyscigowo ?

!markos
01-03-08, 23:37
gdybym mial kase to kupilbym erke ale droga skubanamyslisz, ze zrobienie R z dupowozu bedzie tanie? zebys sie nie zdziwil, ze taniej wyjdzie zakup R niz dlubanie czegos, co obok R nawet nie stalo..

praktycznie nie rozni sie niczym oprocz mocypraktycznie to bardzo chybione stwierdzenie

leonidus
02-03-08, 10:51
hmm sadzilem iz generalnie eska od erki rozni sie tylko moca i wygladem...

ps. markos stwierdzenie dupowoz jest troche nie namiejscu, troche wiecej kultury a wiecej konkretow. jestem laikiem i to jest moja 1 hondzia takze troche wiecej wyrozumialosci i tolerancji niz wiochy.

!markos
02-03-08, 12:46
okreslenie "dupowoz" to akurat stan faktyczny, a nie obrazliwy epitet, wyluzuj sie. z wiocha to sie chyba troche rozpedziles.

konkrety sa takie, ze R nie ma za wiele wspolnego z S. no, poza tym, ze to tez honda civic i ma w srodku 5 miejsc ;)

leonidus
02-03-08, 12:59
w takim razie jezeli bylbys laskaw to chetnie dowiedzialbym sie jakie sa roznice, czegos trzeba sie nauczyc w koncu :)