leonidus
29-02-08, 19:33
Panowie i Panie. Jestem posiadaczek civica gen 8 eSka. Silnik 1.8 SOHC 140konikow. Auto nowe ale juz mysle o ewentualnych pprzerobkach, generalnie zalezy mi na zdecydowanym podniesieniu mocu. I tutaj nasuwa sie mnostwo pytan. czy kompresowac czy dokladac tubine, jezeli tak to czy potrzebne beda dodatkowe modyfikacje np walkow, glowic, dolotu, zawieszenia, hamolcow itd itd. ?
O jakim wzroscie mocy moge zakladac przy modyfikacji zarowno dolotem, turbina czy kompresorem ? I oczywiscie jaki w przyblizeniu bylby tego koszt.
pytan jest jak widac mnostwo i pewnie jeszcze wiecej odpowiedzi, chce sie zorientowac czy gra jest warta swieczki a jezeli tak to na jaki wydatek mam sie szykowac po okresie gwarancyjnym. Czy tez darowac sobie i kupic np gen 6 i tam modyfikowac.
Z gory dziekuje za wszelkie wyjasnienia i info.
O jakim wzroscie mocy moge zakladac przy modyfikacji zarowno dolotem, turbina czy kompresorem ? I oczywiscie jaki w przyblizeniu bylby tego koszt.
pytan jest jak widac mnostwo i pewnie jeszcze wiecej odpowiedzi, chce sie zorientowac czy gra jest warta swieczki a jezeli tak to na jaki wydatek mam sie szykowac po okresie gwarancyjnym. Czy tez darowac sobie i kupic np gen 6 i tam modyfikowac.
Z gory dziekuje za wszelkie wyjasnienia i info.