Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic 7

zelek4130
06-10-13, 07:53
Witam jakie są różnice pomiędzy civicem 3d seria a civiciem 3d sport czy tylko jest to kwestia wyglądu

bunkerites
06-10-13, 09:48
Wyglad nic wiecej

bombel
06-10-13, 10:34
A zawiecha? Sport jest lekko obniżony względem zwykłego 3d. Amory nie są przypadkiem takie jak w EP3? W sporcie seryjne koło to 16 cali z oponą 205/55 w zwykłym 3d są 15 calowe no i zostaw śrub, w sporcie 5x114,3 w zwykłym 4x100. Zapewne jeszcze kierownica w sporcie fajniejsza.

bunkerites
06-10-13, 12:21
Kolega sie pyta czy wyglad,wiec napisalem ze wyglad,czyli caly pakiet sport.Zadna zmiana mocy w silnikach 1.4.1.6. nie nastapila....Poliftowe rozstaw maja na 5srub

iljash
06-10-13, 14:02
Kupujesz inne fotele wtedy, inne boczki, inna kanapa, dokladka przod , dokladka tyl , nakladki progowe , kierownica . Co do obnizenia to te 10 mm czy 15 mm to chyba dopiero polifty maja. Nie pamietam jak jest z rozporka fabryczna w bagazniku , ale to nie istotne, bo IMO to tylko pic na wode fotomontaz.

bunkerites
06-10-13, 20:11
kiedys napisalem dokladne ceny poszczegolnych czesci :).Jesli chcesz kupowac to poszukaj na forum

iljash
06-10-13, 20:39
Nie nie nie , ja to rozpisalem majac na mysli ze co kupujesz , kupujac sporta :)

Czyli poprostu co ma sport czego nie ma normalna wersja - zestawilem roznice. Wiadomo najlepiej kupic bude od razu sport, ale jak sie nie da, badz np nie ma funduszy to mozna to potem jakos dorzezbic :)

zelek4130
07-10-13, 11:11
Wiec jak to jest Panowie z tym sportem tylko stylistyka się rożni i ze opony ma 16 czy zawieszenie jest inne ? Bo zastanawiam się nad sportem tylko nie chce zeby auto bylo drosze w utrzymaniu od zwykłego civicka

bunkerites
07-10-13, 15:58
Nie wiem czy mam zawieszenie inne.Jak jakis czas temu kupowalem amory czy koncowki stabiliozatorow to ziomek wklepal w kompa VIN i zamowil czesci.Wiem ze np klocki hamulcowe mam wieksze.Do mego sporta po VINie wychodzily 2 rozmiary.Pasowaly wieksze.Ale cena ta sama byla.

iljash
07-10-13, 17:04
Nie bedzie nic drozsze, chyba ze opony 16 cali bo tyle mialem oem sport , zawiecha jest to samo , tylko ze sprezyny sa progresywne o te 10 mm. Klocki tanie , tarcze tanie , tzn tanie, napewno o wiele tansze niz do takiego ep3 . Koncowki drazkow laczniki stabilizatorow wszystke sa wymienne pomiedzy modelami, jesli mowimy o takich eksploatacyjnych rzeczach. Wybor tarcz i klockow tez jest , problemy sa dopiero z dieslem bo ciezko jest wybrac, lub poprostu wybor praktycznie zerowy.

skrzynia to samo , silnik to samo , sprzeglo do d16 jest mega tanie exedy ( okolo 400 zl kompletne ) , bo do d14 juz nie jest tak kolorowo.

Coz wiecej mozna napisac, poza konkretna roznica w cenie zakupu , gdyz za dobrego sporta z 1.6 , ktorych poprostu na rynku nie ma , trzeba troche zaplacic , nie powinno byc zadnych potem problemow z drozsza eksploatacja

zelek4130
08-10-13, 00:17
dla mnie wchodzi w nawet w opcje silnik 1.4 :) ale jak sie trafi 1.6 to tez bedzie fajnie

bunkerites
08-10-13, 11:54
Mozesz kupic zwykle 1.6 i z czasem badz odrazu zrobic na sporta.Laczny koszt kolo 2 tys zl.Chyba ze masz dojscie do tanszych fantow:)

piotrek_bp
09-11-13, 21:04
A każdy sport ma podgrzewane lusterka?
Ogólnie szukam info co było standardem wyposażenia a co opcją dodatkową ale nie mogę nigdzie znaleźć :/

iljash
09-11-13, 21:30
Progow nie przymocujesz tak jak fabryka , bo maja mocowania ktorych nie dorzezbisz. Potem kierownice przekladac boczki przekladac fotele itd to bez sensu lepiej kupic calosc i dolozyc lotke od ep3 jak juz :)

Moj sport ma , mamy nie sport tylko przedlift autobus 5 d tez mial , wiec podejrzewam ze spora szansa ze wszystkie maja

bunkerites
10-11-13, 13:31
Progi kleisz na klej do szyb.Kazdy blacharz to ogarnie

iljash
10-11-13, 20:43
Kazdy pod domem nawet to ogarnie po uwczesnym kupieniu kleju , tylko mowie ze to nie do konca o to chodzi , bo mialem na mysli brak mozliwosci spasowania tego jak w oryginale. Tak czy siak masz racje - da sie, ale czy warte jest to tej calej zabawy, to juz trzeba indywidualnie ocenic

mattii
10-11-13, 20:53
sport ma inny wachacz dolny przedni, pasuje od zwyklego 3d, 5d ale ten jest
troche masywniejszy przy sworzniu zwrotnicy