Zobacz pełną wersję : Wielki głośnik a brak mocy ??
Zakładałem ostatnio Skrzynie z wbudowanym wzmacniaczem głośnik To Alphard na podwójnym magnesie podobno 600w sęk w tym że prawie go nie słychać a dioda na wzmacniaczu przygasa jak by nie było mocy czy możliwe że wzmak to jakiś badziew. i przydało by się włożyć coś lepszego??
więc co to może być ??
Ja jestem dość słaby w tych zabawkach podłączyłem wszystko ok pod radyjko ale coś jest nie tak tak jak by brak mocy sęk w tym że nie wiem co siedzi w skrzyni.
wzmacniacz podpięty pod akumulator a masa wzięta z karoserii
nie
sęk w tym że w samochodzie w którym wcześniej grało było ok a u mnie nagle gdzieś ucieka moc
na samej masie i plusie będzie włączony cały czas zrób foto wyjść z wzmacniacza i dobrzeeee sprawdz mase najlepiej w kilku miejscach
masa jest ok plus też a wzbudzenie jest na radio podpięte. niektórzy mostkowali wzbudzenie z plusem na wzmacniaczu może tak zrobić ??
na samej masie i plusie będzie włączony cały czas
rozumie żę radio sprawne kable +, masa głośnikowe wszystko bangla posprawdzane
tak wszystko sprawne REM podłączony pod radio i działam jak należy jak włączam radio to wzmak odpala jak wyłączam radio wzmak gaśnie ale dźwięk to prażka jak by mocy nie było
czyli tylko przednie głośniki grają
Jak grubym przewodem zasilasz wzmiacniacz i jaki jest to rodzaj przewodu. Może na nim są straty. Choć musiał by to być naprawde cienki przewód by grało aż tak źle.
A może odwrotnie są podłączone tylne głośniki z radia (+ i -) i fala dźwiękowa z tych głośników znosi częściowo fale z suba... Ja tak kiedyś przez przypadek podłączyłem suba u siebie i to naprawdę wcale grać wtedy nie chciało.
te 600w to w rms?? jak tak to naprawde poteznego wzmaka trzeba aby to koplo
sęk w tym że w samochodzie w którym wcześniej grało było ok właśnie taki
zaczęło grać w końcu przekładka kabli w prawą stronę bo sygnał wcześniej szedł środkiem i coś zakłócało
kable do skrzynki jakiej grubosci? moze tu lezy problem? a jak ladowanie ? napiecia sprawdzales?