PDA

Zobacz pełną wersję : Fotelik do Hanki 2001 5D

maestro26
03-10-13, 22:00
Witam, z racji tego że mój bobas wyrasta już z nosidełka pilnie poszukuję fotelika 9-18 kg, który by pasował do Civica 5D z 2001 r. najlepiej na isofixie, chociaż nie koniecznie. Ważne żeby dało się go stabilnie zainstalować. Czytałem, że z tym modelem Hondy jest problem w kwestii fotelików. Mało który można właściwie zamontować. Przerabiałem już "wszędzie pasującego", zachwalanego Romera King Plus i lipa.. lata na boki. Może ktoś przerabiał już ten temat i jest w stanie mi zaproponować jakiś konkretny, sprawdzony fotelik w tym modelu auta ?

jcknovel
03-10-13, 23:42
Ja mam Recaro Young Expert Plus 9-18 (fotelik + baza isofix), miał być tańszy ale ten mnie przekonał. Mocuje na isofix i jeszcze dodatkowo pasami sam fotelik. Bez isofixa chyba każdy fotek będzie latał przez płaskie siedzenie z tyłu (w avensisie na samych pasach się ładnie trzyma).
Fotelik ma siedzenie przesuwane do przodu by dziecko mogło spać.

maestro26
04-10-13, 14:46
Dzięki za info. W tygodniu będę miał okazję przymierzyć Britaxa/ Romera DUO PLUS. Z zapisów w instrukcji naszej Hani wynika, że właśnie produkty Britaxa są do niej dedykowane. Zobaczymy. Jak nie wypali to poszukam Recaro w okolicy.

lastom
04-10-13, 18:52
Polecam Priori XP - mieliśmy w wersji bez ISO (nie wiedziałem że mam ;) )

MarcinZ
07-10-13, 22:27
Ja mam Cybex pallas 2 i moja córka jest bardzo zadowolona :)
Jest uniwerslany, bo jak tylko dziecko wyrośnie to można go przekształcić w fotelik z grupy II/III (15-36 kg)
Ponadto bardzo łatwo zdejmuje się tapicerkę i można ją uprać w pralce.

maestro26
08-10-13, 21:11
Ostatecznie, okazało się że Romer DUO PLUS z iso-fix`em idealnie pasuje do Hani i auta mojej żony Cytryny C3. Więc decyzja podjęta i fotelik zakupiony. Co do cybexa, też się nad nim zastanawiałem, ale młody niezdzierżyłby tej półki. Dzięki za zainteresowanie.

mafia35
11-10-13, 14:54
Ja Ci polecam Recaro Young Sport. Obejmuje wszystkie grupy. Jeden zakup i już do końca masz z bani.

noolan
15-05-16, 19:47
a jakie nosidełko zakupić to Civica VII 5 drzwi hatchback 2001 1,4 90 KM? Mam pożyczony Karwala Carlo i mam problemy z montażem na siedzeniach z tyłu (krótki pas?).