Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozpórka górna.

tony72
28-02-08, 13:39
Witam.Dużo przeczytałem na forum nt rozpórek które usztywniają karoserię.Dużo z chłopaków je posiada w swoich Haniach.Ceny takich rozpórek w serwisach też nie są wysokie więc pojechałem do serwisu w Cz-wie i dowiedziałem się że do mojego modelu rozpórka nie jest przewidziana.Gość szukał w kompie, drugi gość szukał w *****...cie grubej książce i obaj stwierdzili że modele z innymi silnikami owszem mogą mieć rozpórki a do mojego NIE MA. Chciałem ją założyć ze względu na to że pękła mi szyba ( raczej nie od kamienia bo śladu nie ma )a rozpórka może usztywnić trochę karoserię i temu zapobiec. Pytanie brzmi czy ktoś z Was ma taką jednostkę jak moja i może ma tą cholerną rozpórkę.Jeżeli tak to jaki jest numer tej części, może gdzieś znajdę bo nie chce mi się wierzyć że akurat do mojego nie ma. Pozdrawiam Tony

abarth81
28-02-08, 13:59
bedzie pasowała mam silnik d41a7 i podobnie umieszcziny kolektor ssacy i pasuje jak ulał...

KruKs
28-02-08, 14:29
sory ze wetne sie w temat :D przy okazji zrobie maly ruch ... lepiej jest pojechac do ASO i pytac o rozporke czy kupic cos na wlasna reke z allegro firmy xtuningproszopdizajnextrasupermodel :P .

tony72
28-02-08, 14:47
bedzie pasowała mam silnik d41a7 i podobnie umieszcziny kolektor ssacy i pasuje jak ulał...

Tzn mam pytać o rozpórkę taką jak do Twojej jednostki i będzie ok????

skolopendra
28-02-08, 14:50
albo mojej
i będzie ok

michalk
28-02-08, 14:56

Tzn mam pytać o rozpórkę taką jak do Twojej jednostki i będzie ok????

Pytanie brzmi czy ktoś z Was ma taką jednostkę jak moja i może ma tą cholerną rozpórkę.Jeżeli tak to jaki jest numer tej części, może gdzieś znajdę bo nie chce mi się wierzyć że akurat do mojego nie ma.

Pytajcie o rozpórkę do 1,8 VTI 5d będzie pasować do wszystkich "anglików" musicie tylko wywiercić 4 otwory pod śruby i podnieść auto na lewarku żeby dojść do miejsca mocowania od spodu i przełożyć śruby a nakrętki dać od góry. koszt rozpórki w aso ok 50zł Ja zakładałem niedawno w d15z8 trwało to ok 30 min. Pozdro i powodzenia

Poniżej foty mojej rozpórki

(http://img100.imageshack.us/my.php?image=roz1tb1.jpg)

[img]http://img85.imageshack.us/img85/8477/roz2xz4.th.jpg (http://img85.imageshack.us/my.php?image=roz2xz4.jpg)

Radiowiec
28-02-08, 15:56
Może głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem - co daje taka rozpórka w seryjnym aucie?

tomborek
28-02-08, 16:44
usztywnia karoserie. przy energicznie pokonywanych zakretach nie bedzie sie tak odksztalcac, co po pierwsze powinno uchronic szybe przed peknieciem a po drugie (ponoc) powoduje stabilniejsze prowadzenie samochodu. ja mam i moje subiektywne odczucie to potwierdza.

tony72
29-02-08, 08:32
Wielkie dzięki Michalk i reszcie chłopaków. Zamawiam od VTI. Pozdrawiam Tony

Robert-Wk
29-02-08, 13:44
Pytajcie o rozpórkę do 1,8 VTI 5d będzie pasować do wszystkich "anglików" musicie tylko wywiercić 4 otwory pod śruby

Potwierdzam, na 100% będzie pasowała do wszystkich 5D. Czas montażu - śmieszny - ok 15min. Coś tam usztywnia gablotę ale przede wszystkim fajnie pod maska wygląda :d

Radiowiec
29-02-08, 15:39
koszt rozpórki w aso ok 50zł

?? Poważnie tak tanio? Zajrzałem z ciekawości na allegro i tu koszt to ponad 100 złotych. Jeśli faktycznie 50, to zasuwam do ASO zrobić sobie prezent wiosenny :d Mają na miejscu, czy trzeba zamawiać?

wunat
29-02-08, 15:59
tak, jedz, zalezy od aso, kiedykolwiek uzywales szukajki?

Radiowiec
29-02-08, 16:14
Owszem, używam bardzo często. Nie pij do mnie, bo nie ja założyłem ten temat, tylko zadałem w nim pytanie.

tomborek
29-02-08, 17:25
tak, jedz, zalezy od aso, kiedykolwiek uzywales szukajki?egzakly. w autoplazie wiedza ze ma niepasowac i nie pasuje, a w autowescie nie wiedza ze ma niepasowac i pasuje :) montaz u nich 30minut i 50zl o ile pamietam

michalk
29-02-08, 17:34
Wielkie dzięki Michalk i reszcie chłopaków. Zamawiam od VTI. Pozdrawiam Tony

Nie ma za co :d Pochwal sie jak założysz

Mają na miejscu, czy trzeba zamawiać?

Różnie to bywa ja miałem czekać 2 dni ale byłem niecierpliwy - szybciej było od Septica

abarth81
29-02-08, 17:43
Luudzie szukajcie...pasuje do kazdej 5D jak i do 3D bo kumplowi tez załatwiałem a ma bude EJ http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=31119&highlight=rozp%F3rka