Zobacz pełną wersję : Dziwny dźwięk
Słuchajcie, czy ktoś może miał podobne objawy jak ja. Po wrzuceniu biegu i naciśniecie pedału gazu jest dziwny dźwięk "tyk" (podczas ruszania z 1 oraz podczas jazdy). Może ktoś wie
Może troszkę bardziej to sprecyzuj. Dźwięk ten jest od silnika czy z kabiny? Dzieje sie to tylko jak dodasz gazu? A jak hamujesz też puka?
a ten dżwięk to jest bardziej takie "tyk" czy bardziej takie "tik", a może takie "tuk" lub "tak"??? :bicie:
Bardziej tyk. Pojawia się w momencie gdy samochód jest w ruchu gdy nacisnę gaz, np. po zmianie biegu gdy puszczam sprzęgło i naciskam gaz to jest "tyk"
A na wyłączonym silniku jak naciśniesz gaz to też jest ten dźwięk? Sprawdź czy sam pedał o coś nie zahacza lub czy coś nie jest luźne.
Tylko przy wlaczonym i tylko przy ruszaniu albo po zmianie biegu gdy wciskam gaz i zaczyna jechac. Nawet na samym sprzegle jak ruszam to gdy zaczyna sie dlawic jest tyk tyk tyk
hmm... trochę brak mi pomysłu. Sprawdź czy jak pociągniesz za otwieranie przepustnicy też się to dzieje. Być może coś tam się blokuje. Jeśli to nie to, sam już nie wiem.
Tylko musisz mi podpowiedzieć ,gdzie to jest, bo jestem laikime jesli chodzi o te sprrawy
Znajdź rurę od dolotu powietrza, na jednym końcu masz puszkę z filtrem na drugim masz przepustnicę.
Najprawdopodobniej masz juz luzy w mechnizmie roznicowym.
A droga ta sprawa z tym mechanizmem różnicowym?
ja mam bardzo podobny problem u mnie wyglada to w ten sposob ze wlasnie przy przysipeszaniu puknie raz i koniec dopoki nie zwolnie znacznie i wtedy jak znow przyspieszam znow puknie nie wazne na jakim biegu nie wazne ile jade. tak puknie nie raz az szarpnie samochodem. patrzac na kanale nic nie widzialem jednak polos z jednej i z drugiej strony mozna wyjac z kola pokrecic nia i wsadzic z powrotem czy to normalne? czy moze to jest przyczyna, myslalem ze zabezpieczenie mi spadlo ale dziwne ze z dwoch stron naraz. dodam ze dzieje mi sie tak bo uderzeniu w kraweznik