Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymieniam amortyzatory i maglownicę - czy coś jeszcze przy okazji?

gorky
01-10-13, 08:11
Hej,

w ciągu miesiąca będę wstawiał moją MB2 do mechanika - mam spore luzy i wyciek z maglownicy, amortyzatory też prawie nic nie trzymają (chociaż na teście jakieś 65% sprawnośći, hrhrhr).
Pytanie: czy przy okazji nie wypadazłoby czegoś jeszcze zrobić? Cukierki z tyłu były zmieniane, ale może końcówki drążków z przodu? Jest coś co zazwyczaj pada w tych okolicach? Wolałbym załatwić wszsytko za jednym razem, nawet jeśli byłoby to trochę 'na wyrost' niż za pół roku gonić z następną ppierdołą która będzie wymagała rozbebeszenia zawieszenia...

probestic
01-10-13, 08:56
Hmmm, ja bym chyba skłonił się ku ...sprężynom :) jeśli już wymieniasz amorki. Nie ma siły, że te 14 letnie nie straciły na właściwościach. Tu moim zdaniem jest podobnie jak z amorkami - niby tłumią, niby wychodzi 65% ...a auto lata jak przysłowiowy "Żyd po pustym sklepie" ( nie obrażając Żydów ;) )
Całą resztę będziesz mógł w razie potrzeby zmienić/naprawiać - a skoro na tę chwilę nie widać czy to wywalonych sworzni, tulejek, itp. , to nie wiem czy jest sens inwestować "na zapas".

Jacek1983
02-10-13, 19:22
Jak wymieniasz magiel to końcówki drążków też wymień na jakieś dobre, i tak będziesz geometrię robił ...

gorky
03-10-13, 08:09
Cenna uwaga, dzięki. 555 czy coś innego?

Jacek1983
03-10-13, 18:56
Może być 555, dobra relacja cena/jakość.W Haparts mają po 69 zł/szt.