PDA

Zobacz pełną wersję : Civic EP2 - zgasł w czasie jazdy i nie odpala.

Kozi
30-09-13, 11:24
Witam,
mam problem ze swoją Hanką. Wracając z lotniska samochód zgasł mi na światłach, po odpaleniu ujechał 100 metrów i padł już na amen. Nie odpala. Samochód nie zczytuje błędów. Miesiąc temu wymieniałem świece. Nie mam pojęcia co mogło się stać, jedyny trop prowadzi do tego, że jechałem na rezerwie, jednak wlałem w niego już 15 litrów benzyny i dalej nie odpala.
Ktoś miał podobny problem? Zależy mi na czasie, bo samochód stoi na parkingu - holować nie da się bo ma twardy hamulec, pozostaje jedynie laweta.

iljash
30-09-13, 12:31
a podnies kanapae tylna , przekrec kluczyk na zaplon i posluchaj czy slyszysz zalczajaca sie pompe paliwa ?

Jest tez szansa , ze jechales na rezerwie i troche przesadziles z rezerwa i auto moglo jakis gnojo-syf z baku pociagnac .

Ogladnalbym pompe czy sie zalacza i wymienil filtr paliwa

bunkerites
30-09-13, 15:44
Mialem podobnie:).U mnie pompa byla do wymiany bo pekl czarny wezyk

Kozi
30-09-13, 18:31
Pompa się załącza - tzn. słychać to buczenie po odpaleniu kluczyka. Właśnie strzelam, że to może być ten syf w pompie, jednak poza "słuchaniem" nie ma innego sposobu na sprawdzenie.

Kolego bunkerites - jakiś mechanik Ci to rozbierał czy jak na to wpadłeś, że pękł?

iljash
01-10-13, 02:07
Sam mozesz to wyjac , sa schematy , ogolnie wyjac jest latwo calosc bo do tego jest fajny dostep , gdyz filtr paliwa jest razem z pompa w baku i musi byc do tego normalne dojscie aby sie go dalo wymienic . Mozesz chwycic w reke i ogladnac z zewnatrz czy nie ma mechanicznych uszkodzen, a przy okazji albo samemu wymienic filtr albo dac komus , bo napewno nie zaszkodzi. Dla tego modelu po 120 000 jest przewidziana wymiana filtra paliwa .

bunkerites
01-10-13, 15:47
Adam z Kokotowa mi ogarnial robote z pompa.Niestety musialem auto na lawecie targac przez co laweciarz skasowal mnie odpowiednio.Wiadomo mozna samemu wyciagnac pompe lecz jak sie nie ma zadnych kluczy w aucie to powodzenia zycze