Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic sedan 6 gen, przeróbka tylnych lamp na USDM

rychupeja
30-09-13, 08:56
Witam,
Przyglądając zasoby internetu znalazłem temat ( http://civic6g.pl/printview.php?t=2787&start=0&sid=8d61e05c57330a3dbec85cc53e0bbfcb ) o przeróbce lamp w sedanie na usdm i skłaniam się ku takiemu drobnemu modowi ale mam parę wątpliwości, a jako że nie chce mi się zakłądać konta na tamtym forum, spytam tutaj - może są tu userzy którzy już to robili u siebie, a więc:

1. Czemu modyfikowane są lampy od zewnętrznej strony? U mnie swiecą obie - nie świecą jedynie te na klapie, tj. świeci tylko po lewej antyfog, wydaje mi się żę całą modyfikacja powinna być przeprowadzona w tych właśnie lampach

2. Jak wygląda modyfikacja tych lamp z klapy? Z tego co widzę, to prawdopodobnie nie obędzie się bez wykręcania i rozklejania - i tutaj najważniejsze pytanie - jak rozkleić te lampy i na co skleić spowrotem żeby później nie było lipy z parowaniem?

3. Czy w prawym kloszu jest już jakiś odłyśnik? Czy trzeba coś kombinować i rzeźbić? Że wycinać otwór na żarówkę to wiem, ale jak dalej wygląda modyfikacja owego klosza?

Z góry dzięki za pomoc :)

MrKubek
30-09-13, 23:03
do tych w klapie zakładasz tylko oprawki dwuwłuknowe, do tego w prawej musisz wyciąć dziure na oprawkę bo jest zaślepiona, chyba ze kupisz sobie lampę z angola jak to ja mam. Te lampy zewnętrzne rozklejasz po to aby wyjąć z nich przegródki. Po co ?
Aby miec lepszy efekt, bez tego bedzie przerwa która brzydko wygląda.

rychupeja
01-10-13, 09:53
do tych w klapie zakładasz tylko oprawki dwuwłuknowe, do tego w prawej musisz wyciąć dziure na oprawkę bo jest zaślepiona, chyba ze kupisz sobie lampę z angola jak to ja mam. Te lampy zewnętrzne rozklejasz po to aby wyjąć z nich przegródki. Po co ?
Aby miec lepszy efekt, bez tego bedzie przerwa która brzydko wygląda.

Modyfikacja już wykonana, było troszkę rzeźby, muszę tylko kupić jeszcze żarówkę 5w bo 10w jest nieco jaśniejsza. Całość podłączyłem pod oświetlenie tablicy - akurat nie trzeba było ciągnąć daleko kabli. Jak wygląda bez tej przegódki? Czy wygląda to tak jak tu? http://imageshack.us/photo/my-images/203/dsc0032ev.jpg/ ? Bo jeśli tak, to odpuszcze sobie usuwanie jej, IMO z przegródką wygląda nieco lepiej, bo z tym czarnym kwadratem później strasznie kaprawo moim zdaniem jest.

MrKubek
07-10-13, 23:01
nie masz przegrody więc lajt Jak jest przegroda to w miejscu gdzie na zewnętrznej lampie jest odblask po protu nie świeci