Zobacz pełną wersję : jakie zarówki H1 ???
damian7444
27-09-13, 18:02
witam
mam pytanie jakie zarówki polecacie?
mialem PHILIPS Blue Vision i nie bylem zadowolony na mokrej nawierzchni h.. widac;/
czy np OSRAM Night Breaker Plus sa cos warte?
dzieki za odp
Są warte, miałem w kilku samochodach i zawsze byłem zadowolony, drogie są, ale różnica jest spora w porównaniu do standardowych żarówek. A te co świecą niby na biało to się do oświetlenia kuchni nadają, miałem coś a'la Blue Vision i na mokrej nawierzchni tak, jak mówisz - ch... widać.
Miałem OSRAM, szybko się przepalają. Każda żarówka co ma +...% światła szybciej pada. Ostatnio jak wywalałem chiński Xenon w EP3 to z polecenia Lcfr'a i Eternity kupiłem Philips BleuVision Ultra Xenon Ultimate Effect i nawet porównując do Xenonu o barwie 6000K widoczność na mokrej drodze lepsza o najmniej 50%.
Fajne białe światło ale nie taka kapucha jak zwykłe Blue Vision których bym w życiu nie kupił. Miałem też kiedyś Tungsram MegaLight i też szybko padły. Dobre żarówki ma jeszcze Hella.
Moje Night Breakery mam już rok, dziennie robię 50km i nadal jest ok, ale moje to h4, które szybko się jednak nie przepalają. Wiem, że przy h7 wymiana jest możliwa co pół roku a nawet co 3 miesiące, to tak z autopsji :)